Batthyány Gyula festőművész kiállítása: Igazságszolgáltatás II.

Budapest, Kieselbach Galéria, 2015.03.16. - 2015.04.16.

Minden idők legnagyobb Batthyány-kiállításán hat teremben közel 100 műalkotás kerül a nézők elé, a Szépművészeti Múzeumból és több tucatnyi magángyűjteményből kölcsönözve.

A tárlatot különleges videóinstallációk és olyan, a festő hagyatékából származó, ereklyeként őrzött tárgyak egészítik ki, mint gróf Batthyány Lajos, az első független magyar kormány kivégzett miniszterelnökének gondolkodószéke.
 
Batthyány Gyula a 20. századi magyar festészet történetének egyik legizgalmasabb alakja. Egyéni stílusú művein életre kel az arisztokraták kevesek előtt feltáruló, de sokak által irigyelt élete: 
Budapest, München, London és Párizs előkelő társasági eseményei, a lóversenyek, bálok és a fülledt éjszakai lokálok mondén világa. Az Orosz Balett művészetének hatása, Nizsinszkij és Bakst inspirációja éppen úgy tetten érhető festményein, mint a távoli célpontok felé vezető, egzotikus utazások impressziói, a Kelet felkavaró élménye.
 
Molnos Péter könyvében művészet és élet, a festő izgalmas egyéni sorsa és a drámai eseményekben gazdag 20. századi magyar történelem keveredik. Egy különleges művész pályája bontakozik ki a közel 150 színes reprodukciót és több mint 200 korabeli dokumentumfotót bemutató könyv 
lapjain: egy életút, mely Európa egyik legpatinásabb családjából, pazar kastélyok és fényes estélyek világától a kommunista hatalom börtöneibe és a feledés homályába vezetett.

LETÖLTHETŐ MELLÉKLET:

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Kieselbach Galéria
1055 Budapest, Szent István krt. 5.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága