Antos Péter: Szférák

Budapest, Budavári Művelődési Ház, 2014.09.18. - 2014.10.17.

Megnyitójára 2014. szeptember 18-án, csütörtökön 18 órára az első emeleti Andrássy teremben. A tárlatot Bleyer András az Ab Ovo Könykiadó ügyvezetője nyitja meg.

Antos Péter:

 
"Sárkány Lóránd festőművész volt a rajztanárom és később sok éven keresztül mesterem. Az 1960-as években a Dési Huber Képzőművészeti Körben Tamás Ervin festőművész irányításával végeztem további grafikai és festészeti tanulmányokat.
 
Egész pályafutásomat végigkísérte a sokak által ellentétesnek tartott racionalitás (matematika) és irracionalitás (művészet). Számomra inkább egymást erősítették, kiegészítették.
 
Általában olajjal festek egy olyan technikával, melyet az 1970-es években fejlesztettem ki: a festéket ecset helyett penge darabokkal viszem fel, ez egyedi és igen jellegzetes felületet ad..
 
Bár  nagyon régóta festek,  a nagyközönség elé  először csak 2005-ben a váci Duna pArt Galéria meghívására léptem. Azóta rendszeresen veszek részt önálló és csoportos kiállításokon.
 
2009 óta szerepelek a Who is Who Magyarországon (Hübner's Who is Who) című könyvben.
2012-ben a Veresegyházi Polgármesteri Hivatal megvásárolta "Ketten" című festményemet, jelenleg is a "kis tárgyaló" falát díszíti.
2012-ben öt festményem jelent meg Imrehné Sebestyén Margit "Kézikönyv A képzelet világa (rajz és vizuális kultúra) 9. évfolyam tankönyvhöz" című művében."

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Budavári Művelődési Ház
1011 Budapest, Bem rakpart 6.

Tudj meg többet
Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága