A Román Blúz Nemzetközi Napja Budapesten

Budapest, Román Kulturális Intézet, 2017.06.24. - 2017.06.29.

A kiállításon Despina Bălteanu népművész több mint harminc hagyományos hímzett román blúza, valamint két rend - egy női és egy férfi - népviselete lesz látható.  
A vizuális élvezetet A román blúz, mint szimbólum és hagyomány című vetített prezentáció egészíti ki, Románia egyik jellegzetes vidékéről és a hagyományos hímzett román blúzok, népviseletek végtelen sokszínűségéről készült képekkel, amelyeket egy krassó-szörényi hagyományörző fúvószenekar zenei aláfestése egészít ki.  
Június 26-ától június 28-áig, 18:30 és 20:30 óra között román népi blúz készítő műhelyfoglalkozásnak adunk helyet, ahol Despina Bălteanu népművész irányításával a résztvevők saját maguk készíthetik el és hímezhetik ki a hagyományos román blúzokat. A részvétel a korlátozott helyek száma miatt előzetes jelentkezést igényel. Minden érdeklődő részvételi szándékát ?Román blúzkészítő műhely? megjelöléssel a romankulturalis.intezet@upcmail.hu email címen jelezze július 25-én 17:00 óráig.  
Az első román blúzkészítő műhely után A falu hagyományörző fúvószenekara ? egy elfelejtett hagyomány címmel egy újabb prezentáció vetítésére kerül sor.  
A Román Blúz Nemzetközi Napját a ?La Blouse Roumaine? online közösség javaslatára 2013-tól ünneplik, jelenleg 48 ország több mint 100 városának román közösségében.  
A kiállítás 2017. június 24 - 29 között tekinthető meg a budapesti RKI kiállítótermeiben.

CÍMKÉK: képzőművészeti kiállítás | művészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Román Kulturális Intézet
1146 Budapest, XIV. kerület, Izsó utca 5.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága