A Román Blúz Nemzetközi Napja Budapesten

Budapest, Román Kulturális Intézet, 2017.06.24. - 2017.06.29.

A kiállításon Despina Bălteanu népművész több mint harminc hagyományos hímzett román blúza, valamint két rend - egy női és egy férfi - népviselete lesz látható.  
A vizuális élvezetet A román blúz, mint szimbólum és hagyomány című vetített prezentáció egészíti ki, Románia egyik jellegzetes vidékéről és a hagyományos hímzett román blúzok, népviseletek végtelen sokszínűségéről készült képekkel, amelyeket egy krassó-szörényi hagyományörző fúvószenekar zenei aláfestése egészít ki.  
Június 26-ától június 28-áig, 18:30 és 20:30 óra között román népi blúz készítő műhelyfoglalkozásnak adunk helyet, ahol Despina Bălteanu népművész irányításával a résztvevők saját maguk készíthetik el és hímezhetik ki a hagyományos román blúzokat. A részvétel a korlátozott helyek száma miatt előzetes jelentkezést igényel. Minden érdeklődő részvételi szándékát ?Román blúzkészítő műhely? megjelöléssel a romankulturalis.intezet@upcmail.hu email címen jelezze július 25-én 17:00 óráig.  
Az első román blúzkészítő műhely után A falu hagyományörző fúvószenekara ? egy elfelejtett hagyomány címmel egy újabb prezentáció vetítésére kerül sor.  
A Román Blúz Nemzetközi Napját a ?La Blouse Roumaine? online közösség javaslatára 2013-tól ünneplik, jelenleg 48 ország több mint 100 városának román közösségében.  
A kiállítás 2017. június 24 - 29 között tekinthető meg a budapesti RKI kiállítótermeiben.

CÍMKÉK: képzőművészeti kiállítás | művészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Román Kulturális Intézet
1146 Budapest, XIV. kerület, Izsó utca 5.

Hirdetések (?)

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága