A mi holokausztunk

Budapest, Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület, 2014.10.08. - 2014.11.14.

A Holokauszt utáni harmadik generáció

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület a JAK-kal (http://www.jozsefattilakor.hu/) és a Marom Egyesülettel (http://www.marom.hu/hu) "A harmadik generáció" című közös platform keretein belül előadás-, beszélgetés- és workshop sorozatot hirdetett. 
 
A kiállítás és programsorozat létrehozására a Magyar Holokauszt Emlékév -2014 keretében 1.000.000 forintot ítélt meg a Magyar Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága. Az FKSE vezetősége hosszú vita után úgy döntött, lelkiismereti okok miatt nem fogadja el a támogatást, hanem más forrásból, közösségi finanszírozással és még több önkéntes munkával valósítják meg a projektet. 
Bővebben itt: http://studio.c3.hu/allasfoglalasok/ 
 
A MI HOLOKAUSZTUNK kiállítás központi kérdése az, hogy mi lehet korosztályunk -a 35 év alatti képzőművészek - vagyis a Holokauszt utáni harmadik generáció szerepe a trauma feldolgozásában.  
A Holokauszt első generációjához - annak átélőihez - és az 1945 után született második generációhoz képest ez az a korosztály, akik a rendszerváltás körül élték gyermekkorukat, a Holokausztot, mint eseménysort másképp ismerjük, mint a minket megelőző generációk.  
A mi Holokauszt-emlékezetünk egy harmadkézbeli ismereten alapul, nagyszüleink elbeszéléséből, valamint az azóta született képi és médiareprezentációból áll össze. Nemcsak a trauma után vagyunk 70 évvel, hanem az elsődleges-emlékezet után is. Fontos szempont az is, hogy hogyan szól hozzá a mindenkori kortárs művészet a generációkon átívelő traumához.  
A projekt célja ennek megértéséhez és feldolgozásához kapcsolódó művek létrehozása. Az emlékezés műfajának széles spektrumát, a társadalmi, politikai, személyes és családtörténeti nézőpontokat egyaránt célunk megjeleníteni. 
 
Erre és az ehhez kapcsolódó, a kiállítást megelőző workshop sorozatra reflektálva készült munkák láthatók be a Stúdióban. 
 
A kiállításban résztvevők:A Ádám Anna, Alpern Bernadett, Szemző Zsófi, Horváth Csaba Árpád, Rudas Klári, Klima Gábor, Tulisz Hajnalka, Borsos Lőrinc, Erdei Krisztina, Sipos Eszter, Halász Dani.

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület
1077 Budapest, Rottenbiller u. 35.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága