A bűn tartósítása

Budapest, 2b Galéria, 2016.07.25. - 2016.08.10.

Fajgerné Dudás Andrea, Szabó Eszter Ágnes, Szilágyi Csilla kiállítása, közreműködik és a kapcsolódó funzint szerkesztette Syporca Wandhal

 négy művésznő és kísérőik nyaranta az utak mentén, köztereken, a senki földjén álló almafákról szüretelnek. A fák sokszor magasak, nehéz az almákat elérni. Évának sem lehetett könnyű leszedni a tudásfájáról a gyümölcsöt, mégis megtette. Ez volt az első önálló gondolata, tudatos cselekedete.  
A bűnt örök büntetés követi, hiszen Isten azt mondja Évának: „Felette igen megsokasítom viselősséged fájdalmait, fájdalommal szülsz magzatokat; és epekedel a te férjed után, ő pedig uralkodik te rajtad” (Mózes I. könyve 3. fejezet)

Talán itt kezdődött minden, a férfiak uralma a nők felett, lehet, hogy jobb lett volna ott hagyni a gyümölcsöt a fán? A bűnbeesés az út szélén leszakított almákkal újra és újra átélhető, a bűn édes ízét a belőlük főzött lekvárok tartósítják a 2B Galériában. Kóstolják meg mások is!    
A kiállítás záróeseménye egy olyan csere piac, ahonnan a Ráday utca sétáló közönsége nem csupán elviheti a megmaradt gyümölcsöt, de az almadzsemért cserébe hozhat is másfajta élelmiszert, amit szintén jótékony célra ajánlunk fel, hiszen a budapesti almafák gyümölcse közös városi termésünk, így az ebből készült étel  a rászorulókat illeti meg.

CÍMKÉK: tematikus gyűjtemény |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

2b Galéria
1092 Budapest, Ráday u. 47.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága