Oldtimerek Hétvégéje 2015

Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park, 2015.04.10. - 2015.04.12.

Az „Oldtimerek Hétvégéje” veterán járműveket bemutató nosztalgia rendezvény, a budapesti Vasúttörténeti Parkban. A 300db veterán jármű bemutatásán kívül a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja üzemelni fog. Kiegészítő rendezvény a „Kolbászvásár” és a „Kalandjárók Kiállítás”. A parkolás díjmentes!

Oldtimerek Hétvégéje 2015’

2015-ben az „Oldtimerek Hétvégéje” ismét a közkedvelt retro helyszínen, a budapesti Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre április 10-12-ig, 100.000nm-es rendezvényterületen. A oldtimer autó és motor szerelmeseket több mint 500db csodaszép veterán jármű várja. A kiállított járművek között lesznek 100 évesnél is idősebb veterán motorok és fakerekű autók. Idén sok újdonságot vezet be a rendezvényen a szervező: 2-es és a 3-as bejáratok most már egyenesen a felújított Víztorony Parkba fognak nyílni, ahol a tavalyi év végén épült Csabai Tájházat csodálhatják meg a látogatók. Az októberi „Disznótoros Kolbászfesztivál” ízelítőjeként Csabai kolbász kóstolót fog osztogatni a Békéscsabai Hagyományőrző Kör. Mellette az állatkarámok helyezkednek el rengeteg háziállattal. Az állatkákat a gyerekek egész nap simogathatják és lovagolni is lehet. Ha már háztáji, akkor a mezőgazdasági gépek sem hiányozhatnak, veterán traktorok és stabil motorok fognak pöfékelni a Víztorony Parkban egész hétvégén. A 2-es bejárattól a középső átjáróig gasztronómia utca várja majd a háztáji ízek kedvelőit, ahol háztáji kolbászt, disznóságokat, sajtot, lekvárt és egyéb boltban nem kapható kézműves termékeket lehet majd vásárolni. 
A Víztorony Park és Vasúttörténeti Park területén rengeteg ingyenesen használható gyerekprogram lesz: légvár, népi játszótér, állatsimogató rengeteg állattal, arcfestés, gyerekfoglalkoztató, kézműves foglalkozás és autós szimulátor. A két park közötti kapun szabad lesz az átjárás oda-vissza egész nap. 
Természetesen a rendezvény fő látványossága, a válogatott oldtimer autók és motorok kiállítása lesz a 3.000nm-es Orient és az 1.700nm-es West csarnokokban. Idén is lesz katonai szekció, többek között a Magyar Honvédség veterán harci járművei és muzeális hadi eszközei kerülnek bemutatásra. A Magyar Közlekedési Múzeum sem hiányozhat a legnagyobb hazai oldtimeres seregszemléről. Ez alkalommal különleges bemutatóval kedveskednek az oldtimer kedvelő közönségnek, hiszen 3 évig nem lesz látható majd a múzeum gyűjteményi darabjai, mivel április 15-től kezdve 3 évig felújítás miatt zárva tart majd a múzeum. 
Az Orient csarnok előtti aszfaltos részen Youngtimer kiállítást rendezünk, ahol legendás klasszikusok és sportautók lesznek kiállítva. Az aszfaltozott fűutcán oldtimer buszokkal és teherautókkal találkozhatnak a látogatók. A 60 éves buszok akár belülről is megcsodálhatók. Az Orient csarnok előtti murvás parkolóban és egy új füves területen lesz a „Kalandjárók Kiállítás” elnevezésű kiegészítő rendezvény, ahol hajók és lakókocsik lesznek kiállítva. Természetesen a rendezvény stílusához igazodva oldtimer lakókocsik is bemutatásra kerülnek. A főbejárathoz közel lesz kézműves vásár és vurstli, ahol egész nap a zenegépét tekeri majd a verklis. 
A Vasúttörténeti Park minden interaktív programja üzemelni fog az Oldtimerek Hétvégéjén: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok és egy igazi gőzmozdony, amin próbautat is lehet tenni a masiniszta mellett. Ezen kívül lesz gőzmozdony kiállítás, vasútikocsi kiállítás, vasútmodell kiállítás, vasúti terepasztal kiállítás és lesz kézműves vásár is. 
Újdonság lesz a Víztorony Park területén az oldtimer autó és motor találkozó, a rendezvény mindhárom napján. A találkozóra OT rendszámmal, vagyis múzeális minősítéssel rendelkező oldtimer autóval vagy motorral érkező látogatók vehetnek részt. Ugyanitt szombaton „KGST találkozó”, vasárnap „Tuningautó Találkozó és Kiállítás” is lesz. Bár ez utóbbi stílusidegen a nosztalgia világától, mégis úgy éreztük, hogy a fiatal tuningautó szerelmeseknek is részvételi lehetőséget biztosítunk egy elkülönített részen. Had csapja meg őket is a nosztalgia szele!  
Az autóval és busszal érkező csoportok részére 5 parkoló fog rendelkezésre állni, ahol díjmentes a parkolás a rendezvény látogatóinak. A P1 parkolóba csak a HOMEticket elővételes jeggyel rendelkezők parkolhatnak, mivel ezekkel a jegyekkel csak az 1-es jegypénztárnál lehet belépni. A rendezvény honlapján a Magyar Vasúttörténeti Park BKV-val való megközelítésének lehetőségei fel vannak sorolva. A rendezvény területén ingyenes a WC használat és az egészségügyi ellátás is. Felhívjuk a figyelmet, hogy a rendezvény teljes területén -beleértve a parkolókat is- bármiféle szórólap terjesztése TILOS!

A rendezvény belépőjegy árai nem emelkedtek, maradnak a 2013-as árak: felnőtt jegy 2.999Ft, gyerek és nyugdíjas jegy 1.999Ft, családi jegy 8.999Ft. Közkívánatra bevezettük a nyugdíjas jegyet, melynek ára a gyerek jeggyel azonos. (A nyugdíjas jegy vásárlási jogosultsághoz a nyugdíjas igazolvány felmutatása szükséges!) A jegyek a rendezvény helyszínén vásárolhatók meg, nyitvatartási időben az alábbi módokon: készpénz, SZÉP Kártya, bankkártya, Erzsébet Utalvány és Sodexo Utalvány. A jegyeket elővételben az ismert országos  jegyirodákban, vagy interneten a www.ticketportal.hu oldalon lehet megvásárolni. A belépőjegy egyben nyereményszelvény is, melynek hátuljára ha ráírja a látogató az e-mail címét és bedobja a Kalandjárók Kiállításon lévő gyűjtődobozba, akkor a Karos SPA Hotelben nyerhet wellness hétvégét. Az MB Travel budapesti városnéző buszaira szóló 20EURO árú, év végéig érvényes jegyeit az Oldtimerek Hétvégéje látogatói csupán 1.000Ft-ért vásárolhatják meg.

Jó szórakozást kíván a rendezvényhez az Oldtimer Show Kft.!

részletes infó: www.oldtimershow.hu 
kontakt: info@oldtimershow.hu

 
Kérem, hogy a rendezvény hírét küldje tovább veteránjármű rajongó barátainak, ismerőseinek, rokonainak és üzleti partnereinek. Had értesüljenek ők is mielőbb, a 2015-ös Oldtimerek Hétvégéjéről és a Kalandjárók Kiállításról. 
Kérem, hogy a rendezvény plakátját töltse fel facebook oldalára és ossza meg minél többször. 

 

 

CÍMKÉK: történeti kiállítás | emlék kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Magyar Vasúttörténeti Park
1142 Budapest, XIV. kerület, Tatai utca 95.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága