Oldtimerek Hétvégéje 2015

Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park, 2015.04.10. - 2015.04.12.

Az „Oldtimerek Hétvégéje” veterán járműveket bemutató nosztalgia rendezvény, a budapesti Vasúttörténeti Parkban. A 300db veterán jármű bemutatásán kívül a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja üzemelni fog. Kiegészítő rendezvény a „Kolbászvásár” és a „Kalandjárók Kiállítás”. A parkolás díjmentes!

Oldtimerek Hétvégéje 2015’

2015-ben az „Oldtimerek Hétvégéje” ismét a közkedvelt retro helyszínen, a budapesti Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre április 10-12-ig, 100.000nm-es rendezvényterületen. A oldtimer autó és motor szerelmeseket több mint 500db csodaszép veterán jármű várja. A kiállított járművek között lesznek 100 évesnél is idősebb veterán motorok és fakerekű autók. Idén sok újdonságot vezet be a rendezvényen a szervező: 2-es és a 3-as bejáratok most már egyenesen a felújított Víztorony Parkba fognak nyílni, ahol a tavalyi év végén épült Csabai Tájházat csodálhatják meg a látogatók. Az októberi „Disznótoros Kolbászfesztivál” ízelítőjeként Csabai kolbász kóstolót fog osztogatni a Békéscsabai Hagyományőrző Kör. Mellette az állatkarámok helyezkednek el rengeteg háziállattal. Az állatkákat a gyerekek egész nap simogathatják és lovagolni is lehet. Ha már háztáji, akkor a mezőgazdasági gépek sem hiányozhatnak, veterán traktorok és stabil motorok fognak pöfékelni a Víztorony Parkban egész hétvégén. A 2-es bejárattól a középső átjáróig gasztronómia utca várja majd a háztáji ízek kedvelőit, ahol háztáji kolbászt, disznóságokat, sajtot, lekvárt és egyéb boltban nem kapható kézműves termékeket lehet majd vásárolni. 
A Víztorony Park és Vasúttörténeti Park területén rengeteg ingyenesen használható gyerekprogram lesz: légvár, népi játszótér, állatsimogató rengeteg állattal, arcfestés, gyerekfoglalkoztató, kézműves foglalkozás és autós szimulátor. A két park közötti kapun szabad lesz az átjárás oda-vissza egész nap. 
Természetesen a rendezvény fő látványossága, a válogatott oldtimer autók és motorok kiállítása lesz a 3.000nm-es Orient és az 1.700nm-es West csarnokokban. Idén is lesz katonai szekció, többek között a Magyar Honvédség veterán harci járművei és muzeális hadi eszközei kerülnek bemutatásra. A Magyar Közlekedési Múzeum sem hiányozhat a legnagyobb hazai oldtimeres seregszemléről. Ez alkalommal különleges bemutatóval kedveskednek az oldtimer kedvelő közönségnek, hiszen 3 évig nem lesz látható majd a múzeum gyűjteményi darabjai, mivel április 15-től kezdve 3 évig felújítás miatt zárva tart majd a múzeum. 
Az Orient csarnok előtti aszfaltos részen Youngtimer kiállítást rendezünk, ahol legendás klasszikusok és sportautók lesznek kiállítva. Az aszfaltozott fűutcán oldtimer buszokkal és teherautókkal találkozhatnak a látogatók. A 60 éves buszok akár belülről is megcsodálhatók. Az Orient csarnok előtti murvás parkolóban és egy új füves területen lesz a „Kalandjárók Kiállítás” elnevezésű kiegészítő rendezvény, ahol hajók és lakókocsik lesznek kiállítva. Természetesen a rendezvény stílusához igazodva oldtimer lakókocsik is bemutatásra kerülnek. A főbejárathoz közel lesz kézműves vásár és vurstli, ahol egész nap a zenegépét tekeri majd a verklis. 
A Vasúttörténeti Park minden interaktív programja üzemelni fog az Oldtimerek Hétvégéjén: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok és egy igazi gőzmozdony, amin próbautat is lehet tenni a masiniszta mellett. Ezen kívül lesz gőzmozdony kiállítás, vasútikocsi kiállítás, vasútmodell kiállítás, vasúti terepasztal kiállítás és lesz kézműves vásár is. 
Újdonság lesz a Víztorony Park területén az oldtimer autó és motor találkozó, a rendezvény mindhárom napján. A találkozóra OT rendszámmal, vagyis múzeális minősítéssel rendelkező oldtimer autóval vagy motorral érkező látogatók vehetnek részt. Ugyanitt szombaton „KGST találkozó”, vasárnap „Tuningautó Találkozó és Kiállítás” is lesz. Bár ez utóbbi stílusidegen a nosztalgia világától, mégis úgy éreztük, hogy a fiatal tuningautó szerelmeseknek is részvételi lehetőséget biztosítunk egy elkülönített részen. Had csapja meg őket is a nosztalgia szele!  
Az autóval és busszal érkező csoportok részére 5 parkoló fog rendelkezésre állni, ahol díjmentes a parkolás a rendezvény látogatóinak. A P1 parkolóba csak a HOMEticket elővételes jeggyel rendelkezők parkolhatnak, mivel ezekkel a jegyekkel csak az 1-es jegypénztárnál lehet belépni. A rendezvény honlapján a Magyar Vasúttörténeti Park BKV-val való megközelítésének lehetőségei fel vannak sorolva. A rendezvény területén ingyenes a WC használat és az egészségügyi ellátás is. Felhívjuk a figyelmet, hogy a rendezvény teljes területén -beleértve a parkolókat is- bármiféle szórólap terjesztése TILOS!

A rendezvény belépőjegy árai nem emelkedtek, maradnak a 2013-as árak: felnőtt jegy 2.999Ft, gyerek és nyugdíjas jegy 1.999Ft, családi jegy 8.999Ft. Közkívánatra bevezettük a nyugdíjas jegyet, melynek ára a gyerek jeggyel azonos. (A nyugdíjas jegy vásárlási jogosultsághoz a nyugdíjas igazolvány felmutatása szükséges!) A jegyek a rendezvény helyszínén vásárolhatók meg, nyitvatartási időben az alábbi módokon: készpénz, SZÉP Kártya, bankkártya, Erzsébet Utalvány és Sodexo Utalvány. A jegyeket elővételben az ismert országos  jegyirodákban, vagy interneten a www.ticketportal.hu oldalon lehet megvásárolni. A belépőjegy egyben nyereményszelvény is, melynek hátuljára ha ráírja a látogató az e-mail címét és bedobja a Kalandjárók Kiállításon lévő gyűjtődobozba, akkor a Karos SPA Hotelben nyerhet wellness hétvégét. Az MB Travel budapesti városnéző buszaira szóló 20EURO árú, év végéig érvényes jegyeit az Oldtimerek Hétvégéje látogatói csupán 1.000Ft-ért vásárolhatják meg.

Jó szórakozást kíván a rendezvényhez az Oldtimer Show Kft.!

részletes infó: www.oldtimershow.hu 
kontakt: info@oldtimershow.hu

 
Kérem, hogy a rendezvény hírét küldje tovább veteránjármű rajongó barátainak, ismerőseinek, rokonainak és üzleti partnereinek. Had értesüljenek ők is mielőbb, a 2015-ös Oldtimerek Hétvégéjéről és a Kalandjárók Kiállításról. 
Kérem, hogy a rendezvény plakátját töltse fel facebook oldalára és ossza meg minél többször. 

 

 

CÍMKÉK: történeti kiállítás | emlék kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Magyar Vasúttörténeti Park
1142 Budapest, XIV. kerület, Tatai utca 95.

Hirdetések (?)

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága