Vízi utak szárazföldön- Varga Zsófi képzőművész kiállítása

Budapest, Fiktív Gasztrogaléria, 2022.11.28. - 2023.01.15.

Szeretettel hívjuk az érdeklődőket az év utolsó tárlatára a Fiktív Gasztrogalériába.  
Megnyitó: 2022. november 28-án, 19 órakor  
A kiállítást megnyitja: Majoros Nóra író és Haász Mónika kiállításszervező  
 
Majoros Nóra különlegesen szép mesét illesztett a tér mindkét szintjét betöltő levélkoszorúk között bújócskázó halakhoz, repülő hajókhoz, változatos szerepeket megelevenítő kis figurákhoz.

"Merre járunk, amikor egy festmény világában elmerülünk? Létrehozok egy imaginárius teret, és megjelenítem, megfoghatóvá, átélhetővé teszem azt, ami bennem zajlik; de ahogy a képet lelakkozom és falra teszem, már különválik tőlem: onnantól te is, aki nézed, egyúttal alakítod azt – mindenki kicsit máshová érkezik.
És mennyiben van értelme, funkciója mindennek? Haszna? Miért érzem úgy megszállottan, hogy mindenáron vízi utakat kell keresnem, itt a szárazföldön, ahol a halak csak álmodják, hogy némán és könnyedén úszhatnak a levegőben? Talán ha minél többen velem tartotok, attól már értelme is lesz; vagy talán nem is az utazók mennyiségén múlik, hiszen minden 
kapcsolódás egyedi és különleges.
Amikor 2018-ban elkészítettem az első növénylenyomatos festményeimet és ezzel megszületett a műteremben ez az eljárás, és vele egy időben, ezzel teljes egységben a képi és gondolati világ, azonnal tudtam, hogy most valami nagyon különleges ponthoz érkeztem a művészi életművemben. Pontosan éreztem, hogy rátaláltam valami nagyon egyedire, egy olyan irányra, amit minden egyebet félretéve követni szeretnék.
Ezek a képek vászonra készített, továbbfestett monotípiák. Az akril alapra préselem rá a mélynyomó olajfestékkel bekent növényeket, papírtépéseket, egyebet, aztán tovább dolgozom a festményeken, aprólékosan kiegészítem a formákat, kialakítom a színeket, egyensúlyt keresek a véletlen játéka és az irányított hatások között." /Varga Zsófi/
 
A kiállítás végig fent lesz az ünnepi időszakban, január 15-ig naponta 12-20 óra között vár mindenkit a "Vízi világ szárazföldön".

CÍMKÉK: képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Fiktív Gasztrogaléria
1088 Budapest, Horánszky u. 27.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága