LÉLEKÁTTŰNÉS - Wolf Helén Sára kiállítása

Budapest, Fiktív Gasztrogaléria, 2021.11.15. - 2022.01.16.

Wolf Helén Sára különlegesen érzékeny, érzékelő, mélyebb igazságokat kutató kortárs művész, aki szintetizáló és a nem láthatót megmutatni vágyó ihletettségből építkezik. Szinte minden technikai műfajban alkot, a téma vezeti ennek kiválasztásában és elmélyült alkotásában. Műveiben felsejlik valami mély és bölcs rendszer, amit szinte mindnyájan keresünk, s melynek megismerésére vágyunk.  
A kiállítást P. Szabó Dénes kulturális újságíró, szociológus nyitja meg.

Wolf Helén Sára Invitáló gondolatait így fogalmazza meg e kiállítás elé az Enyészet havában, az Álom hava előtt, mely a Fény születését hozza el számunkra:

"Amikor az ember fest kapcsolatba kerül önmagával, ráismer-felismer dolgokat és a mély belső csendben őszinte beszélgetésbe kezd a nála Nagyobbal. Képeim mindig meditációhoz hasonló állapotban készülnek, és amikor kész a kép a néző számára is hozzáférhetővé válik ez az állapot. Célom magamat ebben a térben megtartani, hogy neki tudjak dőlni valaminek, ami nálam nagyobb és ezt az ajándékot aztán tovább adni a nézőnek. Általában több sorozaton dolgozom egyszerre. Van amiken hosszú éveken keresztül, van amelyiken csak pár hónapot ( amikből aztán már nem készül újabb). Az elmúlt években az arany mint a végtelen-megfoghatatlan-tágas tér szimbóluma jelent meg képeimen, mint kontraszt az anyagi megfogható világgal szemben. A játékosság, a szabadság, a ritmus egy nagyon is határozott rendben működő világ tereiben, ezt jelenítem meg, ahol különböző dimenziók és idősíkok együtt mozogva a nézőre hagyják a lehetőséget, hogy mindezt egynek látva megjelenhessen bennük a titok és a rejtély, mint valóság. A mostani kiállításon több sorozatomból lesz kint válogatás."

 

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás | képző- és iparművészeti |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Fiktív Gasztrogaléria
1088 Budapest, Horánszky u. 27.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!



Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága