BICAJ - kortárs képzőművészek csoportos tárlata a Fióka Art szervezésében

Budapest, Fiktív Gasztrogaléria, 2019.06.17. - 2019.09.08.

Témánk a trendi, környezetbarát, vidám, életigenlő, laza és szerethető, afféle kis egyénivé tehető, "mechanikus háziállat" a BICAJ.  
 
Megnyitó: 2019. június 17-én 19.30 óra  
 
Megnyitja: Halász Áron, az I BIKE Budapest főszervezője, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese  
 
Zenei közreműködők: Ternyák Richárd és Apáthy Soma  
 
A megnyitón kipróbálhatóak lesznek Cziráki Melinda és Ben Glass Mutánsbringa projektjé- nek különleges objektjei is.

Mind végiggördülünk hosszabb-rövidebb úton a földi létben. Amint megtanulunk állni, máris gyorsulni vágyunk, járni, futni, rollerezni, majd megkapjuk az első triciklinket. Nagy dolog ám ez! Következő lépés pedig a saját bicikli. A miénk! Rózsaszín, vagy épp királykék, vidám zöld, hűvös ezüst, esetleg napsárga. Kicsit feltűnő, csillog, rajta matricák. Vagy kreatív, nagy dudával, virágos bevásárlókosárral. De leginkább sportos, sokat tud, hegyre kapaszkodós áttétekkel, a legjobb vétel...relatíve. Fáj, amikor ellopják, szinte mindenkitől, egyszer. Egykerekű, kétkerekű, tandem, különleges, mutáns bulibringa, minden kipróbálható. Az évek, az utak során összeáll a számunkra tökéletes szerelőkészlet, gumibelső, schaller, pumpa, és a mini elsősegély csomag. Már az agyunkban is fogaskerekeket látunk pörögni, jön a hétvége is, víz a kulacsban, a sebesség vágya a szívben. Kiránduljunk, pénz sem kell sok. Szabadság, szél, sebesség, az idegek kisimulnak, a gondok ott ragadtak a pirosnál a zebra előtt. Elsuhannak a házak, a forgalmas városi utcák, zöld sávok futnak, a táj változik, tekered a pedált, megunhatatlanul, akár kis korodban, s boldog vagy. Bicajos vagy!

A Fiktív Gasztrogaléria BICAJ című tematikus, nyári tárlatára 22 művész adott be egy-egy alkotást, így a kiállításon festmények, grafikák és szobrok egyaránt helyet kapnak. A szállító, szabadidős és sporteszköz vidéken különösen fontos társa az embernek, a mobilitás, az önálló életvitel tartozéka. A XXI. század elejére pedig a környezettudatos városlakók is átgondolják, átalakítják általa az életvitelüket. 15 évvel az első Critical Mass és az 5. I bike Budapest után jól látható, hogy a biciklijüket szerető, velük szimbiózisban élő emberek tömeget képeznek, új közösségeket alkotnak. Az országos kampányok mind több embert mozgatnak meg, sokan télre sem teszik pihenő üzemmódba a fémparipákat. A bicikli az egész világon a minőségibb, emberibb élet egyik szimbólumává lett. Örömmel adunk hát helyt ennek a kiállításnak, mely egész nyáron várja az érdeklődőket. Tekerjetek el hozzánk!

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás | képző- és iparművészeti |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Fiktív Gasztrogaléria
1088 Budapest, Horánszky u. 27.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága