JELENLÉT - Gulyás Boglárka képzőművész tárlata

Budapest, Fiktív Gasztrogaléria, 2019.02.11. - 2019.04.07.

Szeretettel várunk a Fiktívben minden kedves érdeklődőt Gulyás Boglárka bemutatkozó kiállításán.  
Megnyitja: Majnár Zsuzsanna kommunikációs tanácsadó  
Közreműködik: Bogáti László hegedű - és Sági Zsolt gitárművész /Dekakkord duó/  
A bejárat melletti falon lévő alkotáson gyűjtjük a vendégek jelenlétét megörökítő kézjegyeket és játszani fogunk a címekkel is.

"VALLOMÁS  -  JELENLÉT KIÁLLÍTÁSOMHOZ

Az alkotás éltet, minden nap újat ad.

Képzőművészként, sokakkal talán ellentétben, nem az indulataimat és vágyaimat vetítem a papírra. A már meglevő világból válogatva finom értékeket, a természetből merítem munkáim alapötleteit. A fa hosszú élete megnyúlik még egy kicsit, ha a kezembe kerül, mert megőrizhető melegséget áraszt.

Az emberi arc, a portré is ilyen, ám örökké változó érték, és nagyon nagy élmény számomra az ábrázolása.

Budaörsön élő és alkotó művészként feladatomnak érzem városunk értékeinek kutatását, bemutatását, őrzését. Festménygrafikaként visszaadva a régi és érdekes múltú (sok esetben már lebontásra ítélt) épületeket, szobrokat, a mai állapotukban, de régi szerepük hangulatával mutatom be, mert fontos tudni, hogy kik vagyunk, honnan indulunk és hova érkezünk.

Összetett technikával dolgozom, a képek nagyrészt régi falemezre, bontott deszkára készülnek. Miután megmunkáltam a felületet, lazúros akvarell és "száraz" akrilfesték mellett tus vagy tollrajz emeli ki a részleteket. Lehetőség szerint kint kezdem a munkát a helyszínen.

A művészi rajz és kézműves technikák tanáraként célom, hogy egész és bátor emberek kerüljenek ki a gyerekkorból, tudva mi a jó és mi a kerülendő, mivel építenek, mivel rombolnak maguk körül, tisztelve a környezetet, amiben élünk, merészen felvállalva saját magukat - mert a hibákat ki lehet javítani! 

Ezzel a kiállítással célom, hogy a régi és az új jelenléteket jól tudjuk értékelni, és szépségükből merítve adjuk tovább. Mert azzal, hogy mi itt jelen lehetünk, ránk is feladatot bíztak." 

Gulyás Boglárka

CÍMKÉK: képző- és iparművészeti |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Fiktív Gasztrogaléria
1088 Budapest, Horánszky u. 27.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!



Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága