BUDAPEST EZER ARCA - Kardos Ildikó fotóművész tárlata

Budapest, Fiktív Gasztrogaléria, 2018.06.25. - 2018.09.09.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt e fotókiállításra, mely a világ nagyvárosainak sorában Budapest szépségét, izgalmasságát és barátságos hangulatát kívánja bemutatni.  
 
Megnyitó: 2018. június 25. hétfő, 19 óra  
Megnyitja: Buza Péter szerkesztő, művelődéstörténész  
Közreműködik: Zátrok Gábor tangoharmonika művész  
 
A kiállítás egész nyáron ingyenesen látogatható. Várjuk a műfaj és a főváros kedvelőit és aki eddig nem ismerte volna Kardos Ildikó nevét, mostantól bizonyosan emlékezni fog rá.

"Beleszagoltam a hajnalok illatába, megmártóztam fényeinek lágyságában. Korán reggel minden annyira más. Éppen így csodálkoztam rá  az évszakok okozta változások színpompás lenyomataira, arra miként a fények és árnyékok mulandóan átfestik  a környezetet és gyakran csak másodpercekig időznek egy házfalon vagy szegletben.  Ezeket a mulandó pillanatokat próbálom képeimmel maradandóvá tenni.
Legújabban kedvenc tevékenységem hogy egy-egy kiadósabb eső után elindulok tócsákat vadászni, hiszen ezekben lehet a legkülönlegesebb tükröződéseket megcsodálni. 
Szeretem, sőt imádom fővárosunkat és a magyar tájakat egyaránt, és szeretek utazni, világot látni is. Próbálom a megszokott helyeket más szemszögből, vagy épp nem a megszokott napszakban megmutatni. Szeretem láttatni az én szememmel a sokak által talán észre sem vett részleteket, melyek mellet hajlamosak vagyunk nap mint nap észrevétlenül elsétálni. Mivel keresem a nem szokványos időszakokat, pillanatokat, ezért gyakran kelek nagyon korán előre elemezve, átgondolva az időjárás esélyeit, a nap kelésének időpontját, vagy a látószöget, ahonnan készíteni szeretném a képeket. Vannak viszont spontán alkalmak is, amikor csak akár egy barátnős sétára magammal viszem a gépet és ha megérint a hangulat vagy a látvány, akkor megörökítem. Ez a szabadság, ami vegyül az alkotás örömével, mindennél nagyszerűbb érzés. Ezek az élmények már a sajátjaim, senki nem veheti el tőlem és mindezeket a fotózásnak köszönhetem. 
Igaz hogy nagy részt a magam élvezetére fotózom, de nem tagadom hogy  fontosak számomra a visszajelzések, melyek egyfolytában inspirálnak, izzásban tartanak. Nekem is nagy örömet jelent, ha a kép - ami belőlem fakad - másokat is megérint, sokaknak tetszik és hatással van nézőjére. Ilyenkor érzem igazán, hogy a „kép jó lett ". A legboldogabb érzés számomra, ha minél többen  veszik körül magukat a képeimmel, akasztják a falra és élvezik ezek közelségét. Ha sikerül valamit hozzátennem az ott élők, dolgozók mindennapjaihoz." 
/Kardos Ildikó/

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás | fotókiállítás | építészeti kiállítás |

Neved:
Publikus.
Email címed:
Nem publikus.
Beszámolód címe*:
Beszámolód*:
Nem szeretjük a spam-eket. Kérjük, írd be az alábbi ellenőrző kódot:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Az élménybeszámolás részleteiről a KiállításJárók menüpontban olvashatsz. Megadott adataidat Adatvédemli irányelveink szerint kezeljük.

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Fiktív Gasztrogaléria
1088 Budapest, Horánszky u. 27.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!



Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága