Kozma 2016

Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria, 2017.03.30. - 2017.04.23.

A 2016-os Kozma Lajos ösztöndíjasok beszámoló kiállítása  
 
A kiállítás megnyitására 2017. március 30-án 18 órakor kerül sor.

Kurátor: N. Mészáros Julianna

Kiállító művészek:

Dempsey Melinda, Gelley Kristóf András, Gyetvai Piroska, Koós Daniella, Kóródi Zsuzsanna, Mitter Anna Róza, Pápai Lilla, Sütő Erika, Szabó Péter, Véssey Anna

A Kozma Lajos építész, iparművész és grafikus, műegyetemi tanár tiszteletére létrehozott kézműves iparművészeti ösztöndíjat 1987-ban alapította a Művelődési és Közoktatási Minisztérium, azzal a céllal, hogy segítse a 35 év alatti önálló művészi tevékenységet folytató, tehetséges kézműves-iparművészek pályakezdését, alkotómunkáját, művészi fejlődését, és kedvező feltételeket teremtsen a formanyelvében és tartalmában korszerű, színvonalas művek létrehozásához.

A Kozma Lajos kézműves és iparművészeti ösztöndíj pályázatot 2016-ban az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) hirdette ki. A MANK által működtetett szakmai kuratórium 10 pályázónak ítélte meg az ösztöndíjat. Számukra így egy - három éven keresztül nyílik lehetőség arra, hogy elsősorban alkotómunkával foglalkozhassanak. Az ösztöndíjasok minden évben beszámoló-kiállításon mutatják be a támogatás ideje alatt készült alkotásaikat.

CÍMKÉK: képző- és iparművészeti |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Klebelsberg Kultúrkúria
1028 Budapest, Templom utca 2-10.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága