Dobesch Máté grafikusművész kiállítása

Budapest, Csepel Galéria, 2015.08.27. - 2015.09.27.

Dobesch Máté Grafikusművész 2001-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Fő műfajai a rézkarc és litográfia, emellett fából farag szobrokat.

Munkáira jellemző a kultúrális és szakmai tradíciók tisztelete. Mint minden művész, saját életén keresztül szűri és esszencializálja amit elődeitől és kortársaitól kapott. A hagyomány megélése: „Nyílván-Való”.  
A kiállítás 1997-től napjainkig készült munkákból ad keresztmetszetet, főbb vonulatai: a Képek a Régi Magyar Hónapnevekhez c. rézkarc sorozat, az Útirajzok- térlátomások témakörből kifejlődött Multiverzum sorozat, melynek emblematikus darabjai a Kőejtőrenyők, Kőlégballonok és egyéb lebegő építményeket megjelenítő grafikák. Miképpen az ember írásképe egyedi, a grafikus is csak saját magát adhatja vonalvezetésével. Az életből ellesett pillanatok gyorsan rögzített rajzaiból és szobrokhoz készült vázlatokból alakultak ki a Füstszobrok légies világú lapjai. A Fából faragott szobrok témája gyakran Tündér Ilona, aki azért készül több változatban, mert „Mihelyst meglelem, elillan azonnal.”

 

CÍMKÉK: képzőművészeti kiállítás | képző- és iparművészeti |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Csepel Galéria
1215 Budapest, Csete Balázs u. 13.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága