FIKTÍV HŐSÖK - Orbán János grafikus kiállítása

Budapest, Fiktív Gasztrogaléria, 2015.03.19. - 2015.06.07.

A rajzai által népszerűvé vált, ugyanakkor kissé ismeretlen, visszahúzódó alkotó kérésünkre most kilép a homályból, pontosabban alkotásai árnyékából.

Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt március 19-én, csütörtökön este 19 órától a Fiktív Gasztrogalériában ORBÁN JÁNOS grafikusművész FIKTÍV HŐSÖK-et bemutató tárlatára. Az alkotásokat Dr. Tóth Gyula Gábor műértő ajánlja a vendégeknek, az est folyamán pedig az Unpluggedon együttest hallhatjátok.
 
Orbán János grafikus, illusztrátor és karaktertervező igazán magyaros, kissé csípős, orrunk alá borsot törő, szemükbe könnyet csaló ízvilágot hozott a kortárs grafika étlapjára.
Hogyan lehet a művészi grafika egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató, finoman míves és dinamikus, mindenki számára értelmezhető és élvezhető?
A grafikus humoros karikatúrái, szerethető kis állatfigurái, fantázialényei közül a kiállítás elsődlegesen a magyar tudatalattiból feltámadó, hős karakterek modernizált csapatára: Toldira, Rózsa Sándorra, John Corn-ra, Mágnes Miskára, Bojtár Mihályra és társaira fókuszál.
 
Az alkotóról bővebben:  
http://enspire.hu/illusztracio/azt-a-grafikus-betyar-mindenit/
https://orbanjani.wordpress.com/
 

CÍMKÉK: képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Fiktív Gasztrogaléria
1088 Budapest, Horánszky u. 27.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!



Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága