Tenk László: Tizennégyes képek

Budapest, Józsefvárosi Galéria, 2014.11.14. - 2014.12.01.

A Munkácsy-díjas és M. S. Mester díjas festőművész bemutatója a művész legfrissebb képeibe és munkamódszerébe enged betekintést.

A „Tizennégyes képek” tárlaton kiállított munkák kivétel nélkül mind ebben az évben készültek. A kiállítás megnyitója november 14-én lesz 18 órától a Józsefvárosi Galériában. A bemutatót Garami Gréta művészettörténész nyitja meg, és fellép Pozsár Eszter saxofon és altfuvola előadóművész is.

„Ha az ember Tenk László festményeinek dús és vonzó színharmóniáiba, motívumainak megejtő szépségébe és romantikájába úgy feledkezik bele, mint egy magával sodró szimfonikus zenemű hangjaiba, ellepi annak érzületi gazdagsága, és a belőle áradó spontán életöröm.” - Dr. Supka Magdolna művészettörténész

Tenk László festőművész 1943-ban született Nagybányán. A Képzőművészeti Főiskolán Bernáth Aurél volt a mestere, 1977-től él Csillaghegyen. Alapítója a T- Art Alapítványnak. 2001-ben Munkácsy Mihály díjat, 2007-ben Óbuda kultúrájáért-díjat, 2008-ban pedig M.S. Mester-díjat kapott.

 

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Józsefvárosi Galéria
1088 Budapest, József krt. 70.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága