„Oldtimerek Hétvégéje” és „Kalandjárók Kiállítás” a Vasúttörténeti Parkban!

Budapest, Vasúttörténeti Park, 2014.04.11. - 2014.04.13.

Három látványosság egy belépőjeggyel 2014. április 11-13-ig

Itt a tavasz, irány a Vasúttörténeti Park! J Április 11-13-ig látványossággal telnek meg a mozdony fűtőházak és a park teljes területe. Az „Oldtimerek Hétvégéje”-re valóságos vidámparkot varázsolunk a Vasúttörténeti Parkból! A két mozdony fűtőházban elegáns kiállítótermek lesznek berendezve, ahol gyönyörű oldtimer autók, oldtimer motorok és katonai járművek lesznek kiállítva. Az oldtimer járművekre jelmezbe öltözött hostessek és biztonsági őrök fognak vigyázni. A mozdony fűtőházak előterében is veterán autók lesznek elhelyezve, naponta változó összetételben. A park 1-es „mozdonyforgató”-jánál oldtimer gőzmozdony kiállítás, a 2-es „mozdonyforgató”-nál oldtimer vasútikocsi kiállítása lesz látható, idegenvezetőkkel bemutatva. Nem csak nézni lehet majd, hanem fel is lehet rájuk mászni. Sőt! Egy igazi Truman gőzmozdony vezetőfülkéjébe is be lehet szállni a bátrabbaknak, a kormos arcú masiniszta mellé. Az oldtimer gőzmozdony 3 napig fog nosztalgiavonatoztatni.

A rendezvény 100.000 négyzetméternyi területén interaktív programok sokasága fog működni és rengeteg látványosság szórakoztatja majd a közönséget. A családosok számára ez a hétvége maga lesz a paradicsom! Hat szerelvénnyel fog működni a kerti vasút, robogni fognak a hajtányok és a sínautó, lovak fogják húzni az „omnibusz”-t. Ki lehet majd próbálni a mozdonyforgatót és fel lehet szállni az oldtimer buszokra is, ahol igazi kalauz lyukasztja a jegyeket. A gyerekek népi játszótéren játszhatnak majd és kipróbálhatják a vurslit is, ahol egész nap tekeri majd a verklis a zenegépét. Megnézhetik a gyerekek a vasútmodell kiállítást és ingyenes arcfestést kaphatnak. A rendezvény területén bolyongva kedvenc rajzfilmjeik mesefiguráival találkozhatnak.

A felnőttek is örülhetnek majd, hiszen ingyenes csokoládé, pálinka és bor kóstoltatáson vehetnek részt a rendezvény mindhárom napján. Aki nem akar sorban állni, az jöjjön pénteken!  Az Orient csarnokban ingyenesen használhatják majd a gyerekek az autós szimulátorokat. Jó hír a felnőtteknek, hogy az Oldtimerek Hétvégéjén be fog mutatkozni egy újdonság is, az oldtimer versenyautó szimulátor, melynek segítségével a régi idők legendás versenypályáin lehet majd körözni, korabeli oldtimer versenyautókkal. A füves és sétányos területeken lesznek majd a vendéglátó egységek: grill ételek, saslik, pörkölt, üdítők, minőségi kávék, kürtős kalács, falusi lángos, vattacukor, népművészeti mézeskalács, stb…

Az „Oldtimerek Hétvégéje” kiegészítő rendezvénye lesz 2014-től a „Kalandjárók Kiállítás”, ahol az érdeklődők hajókat, lakóautókat és a szabadidő eltöltéséhez szükséges eszközöket ismerhetnek meg. Itt lesznek majd láthatók a legújabb személy és kisteherautó modellek, motorok, quadok, kerékpárok, horgász és vadász felszerelések, valamint túra felszerelések. A Kalandjárók Kiállítás a park főbejáratánál lévő, 16.000 négyzetméter nagyságú „Mini Magyarország” nevű parkosított területén lesz elhelyezve. A területen hazánk régi építészeti remekművei láthatók, makettek formájában. A „Kalandjárók Kiállítás” az „Oldtimerek Hétvégéje” belépőjeggyel ingyenesen lesz látogatható! Akik csak a Szabadidő Kiállítást szeretnék látogatni, azok számára 990Ft lesz a belépőjegy. Ezen a rendezvényen is lesznek ingyenes programok: arcfestés, mászófal, állatsimogató és ismeretterjesztő foglalkozás. A gyerekek shetlandy pónikon is lovagolhatnak.

A Vasúttörténeti Park hátsó területén lévő parkolót tovább bővítettük, ahol a parkolás díjmentes. 5db parkolóban összesen 1.200db parkolóhely áll a látogatók rendelkezésére. A 2-es parkoló rendezvényterület lesz, ahol naponta változó összetételű oldtimer autó kiállítás, kicsit távolabb pedig oldtimer motor kiállítás lesz.

 

Oldtimerek Hétvégéje belépőjegyek:

 • felnőtt jegy: 2.990Ft

 • gyermek: 1.990Ft (14 éves kor alatt) -3 éves kor alatt a belépés díjmentes.

 • család jegy: 8.990Ft (2 felnőtt és 2 gyerek -14év alatti)

 • kerekesszékes jegy: 1.500Ft (a kísérő részére teljes áru jegy szükséges)

Szabadidő Kiállítás belépőjegy:

 • felnőtt vagy gyerek 990Ft -3 éves kor alatt ingyenes

A belépőjegyeket a helyszínen lévő jegypénztárakban lehet majd megvásárolni, az 1-es, 2-es és 3-as bejáratoknál lévő jegypénztárakban, készpénzzel és bankkártyákkal egyaránt. A belépőjegyek mindhárom fajta SZÉP kártyával, OTP Cafeteria kártyával, Erzsébet Utalvánnyal és Posta Paletta utalvánnyal is megvásárolhatók! A belépőjegy egyszeri belépésre jogosít! A megvásárolt napi jegy a rendezvény bármely szabadon választott napján felhasználható.

Az Oldtimerek Hétvégéje belépőjeggyel a látogatók jogosultak megtekinteni az Oldtimerek Hétvégéje, a Kalandjárók Kiállítás és a Vasúttörténeti Park összes látványosságát.

A Kalandjárók Kiállítás belépőjeggyel csak a Kalandjárók Kiállítás rendezvény látogatható!

 

Oldtimerek Hétvégéje jegyeket elővételben a Ticketportal országos hálózatában lehet majd megvásárolni kedvezményes áron, az ismert jegyirodákban, vagy interneten: www.ticketportal.hu

Az elővételi jegyek értékesítése 2014. április 10-én 24:00 óráig tart.

 • felnőtt jegy 2.800Ft

 • gyerek jegy 1.850Ft (14 éves kor alatt)

 • családi jegy 8.500Ft (2 felnőtt és 2 gyerek -14év alatti)

Figyelem! Az Oldtimerek Hétvégéjére nem érvényesek a Vasúttörténeti Park által értékesített bérletek.

 

A rendezvény kiállítási részén a magángyűjtők és a klubok oldtimer járművei részére díjmentes bemutatási lehetőséget biztosítunk, meghívásos alapon. A kiállításra a következő kategóriákba lehet jelentkezni:

 • oldtimer autók, antik autók

 • USA autók

 • KGST autók

 • youngtimer autók

 • oldtimer motorok, antik motorok

 • Magyar motorok

 • eredeti állapotban megőrzött, de hiánytalan veterán autók és motorok

 • veterán teherautók és buszok

 • katonai járművek, hadi felszerelések, fegyverek és korabeli katonai ruhák

A jelentkezéseket a következő e-mail címre várjuk: info@oldtimershow.hu Kérjük, hogy a benevezni kívánt járművekről 1-2db kis méretű fotót, a tulajdonos mobil telefonszámát és a lakóhely (csak város) megnevezését is küldjék el.

Továbbra is alapelvünk, hogy minden járműtípusból csak 1-1 példányt állítunk ki. Amelyik típusból elfogadtunk egy nevezést, abból a típusból már nem tudunk másikat befogadni a tavaszi kiállításunkra. Talán majd legközelebb, az őszi Oldtimer Show-ra: 2014. okt. 23-26-án, a SYMA Rendezvényközpontba.

A kiállítás legszebbjeit díszes serlegekkel jutalmazzuk, melyeket a kiállítás szakmai zsűrije fog odaítélni. A szakmai és a szervezői díjak száma összesen 25db lesz.

Az esetlegesen eladásra szánt oldtimer járművek értékesítését továbbra is segítjük. A kiállításra beregisztrált autók és motorok felkerülnek a honlapunkra az eladó járművek listájára, melyet a rendezvény hónapjában teszünk közzé. Felhívjuk a figyelmet, hogy csak az Oldtimerek Hétvégéje 2014’ rendezvényünkön kiállított járművek számára él fenn ez a lehetőség. Az eladásra kínált járműveket kizárólag a rendezvényen lehet majd megtekinteni, a kiállítócsarnokokban.

 

CÍMKÉK: tematikus gyűjtemény |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Vasúttörténeti Park
Budapest, XIV. kerület, Tatai út 95.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága