Szaléziánum - Érsekségi Turisztikai Központ

8200 Veszprém, Vár utca 31.

Weboldal: http://www.szalezianum.hu

Telefonszám: +36 88 580-528

A Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ szeretettel várja a Veszprémbe látogató turistákat, felnőtt- és diákcsoportokat. 
A Szentháromság téren, a Bíró-Giczey házban mintegy 1000m²-en számos funkció kapott helyet, a ház földszintjén és pincéjében több látványműhely található, ahol a látogatók megismerkedhetnek a hegedűkészítéssel, a gyertyaöntéssel vagy akár az ostyasütéssel is. 
A vetítőteremben virtuális utazáson lehet részt venni, amely során sok érdekességet megtudható a környék látnivalóiról és a Veszprémi Főegyházmegye történetéről.
 
A gyógynövényeiről híres halimbai papnak, dr. Szalai Miklós esperesnek köszönhetően a látogatók felfedezhetik a gyógynövények rejtélyes világát az üvegpadlós gyógynövényszobában. A gyógynövénykertben közelebbről is megismerhetők e növények, a teázóban pedig saját készítésű gyógyteákat is kóstolhatnak a felfrissülni vágyó vendégek.
 
Az emeleten pazar barokk falfestményekben gyönyörködve lehet megismerni a barokk művészetet, valamint ezen termekben emlékeznek meg a ház építtetőiről, Padányi Bíró Márton püspökről, és Giczey István kanonokról.
 
A földszinten és az emeleten az állandó kiállítások mellett érdekes és színes időszaki kiállítások is helyet kapnak. 
A tetőtéri kiállítótérben a Veszprémi Főegyházmegye barokk kori liturgikus kincsei kerülnek bemutatásra interaktív eszközök segítségével. A látogató számára lehetőség nyílik a Szent Mihály Székesegyház kottatárának interaktív megtekintésére, meghallgathatók a XIX. században elhangzott misék zeneműveinek egy része, a liturgikus év eseményeit a liturgikus időkerék segítségével lehet megismerni, valamint emellett archív és mai felvételeken a főegyházmegye nevesebb látnivalói, eseményei kerülnek bemutatásra térképtár segítségével.
 
Nyitva tartás: 
október 1. - március 31.: kedd-szombat 9-17 óra, szünnap: hétfő, vasárnap
április 1.- május 31.: kedd-vasárnap 9-17 óra, szünnap: hétfő, 
június 1. - szeptember 30.: minden nap 9-18 óra
 
Belépőjegyek: 
Belépőjegyek teljes házlátogatás esetén (tartalmazza az állandó és időszaki kiállításokat): 
Felnőtt: 1000 Ft.
Diák (7-16 év): 400 Ft.
Diák (16 éves kortól): 600 Ft.
Nyugdíjas: 600 Ft.
Gyerek (3-6 év): 200 Ft.
Családi jegy: 2000 Ft.
 
Csoportjegy (15 főtől):
Felnőtt: 700 Ft.
Diák: 350 Ft.
Gyerek: 200 Ft.
 
Szakvezetés: A ház megtekintése során a magyar nyelvű tárlatvezetésen kívül a külföldiek számára német és angol nyelvű tárlatvezetést biztosít a ház, míg gyermekes családok. és gyermekcsoportok esetén gyermek- tárlatvezetést is. A belépőjegy ára tartalmazza a tárlatvezetést. Igény esetén audioguide szolgáltatás is rendelkezésre áll magyar, angol és német nyelven.
 
Földszinti jegy: 500 Ft (egységes)
Tartalmazza: halimbai üvegpadlós füvesszoba, hegedűkészítő látványműhely, gyertyamártó műhely, gyógynövénykert.
 
Ideiglenes kiállítás belépőjegyei:
Felnőtt: 400 Ft.
Kedvezményes: 200 Ft.

Térkép és útvonaltervezés

Itt megtekintheti a térképen: 8200 Veszprém, Vár utca 31....

Aktuális kiállításai

Nem található.

Jövőbeli kiállításai

Nem található.
Hirdetés (?)

Szaléziánum - Érsekségi Turisztikai Központ - kiállítás archívum

Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága