XIII. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion

Beszámoló: | 2016-07-11 22:26:15

Acéllemezből készült virágszirmok, valós egyenleteket ábrázoló olajpasztellek,„Játékelmélet” / „Eredetiség” témában.

Immár hagyományként az ott készült művek bemutatásával zárult a XIII. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpózium, alkotótábor. Ezzel egybekötve megnyílt a nagyközönség számára is látogatható acélszobrászati és képzőművészeti kiállítás is. A tárlatot szeptember 2-ig bárki megnézheti díjmentesen a kecskeméti KÉSZ Ipari Park 12-es épületében.

„Játékelmélet” / „Eredetiség” – ezek voltak az idei alkotótábor vezérmotívumai. A játékelmélet olyan helyzetekkel foglalkozik, ahol minden döntés eredményét befolyásolja a többiek lehetséges választása. Az eredetiség, származás a művészetre vetítve provokatív gondolat, hiszen a megálmodott mű lehet valóban új, vagy csak újszerű, a már látott dolgok saját képünkre formálása. Most a képzőművészek adhattak játékos értelmet az elméletnek, miközben egyéni, máshoz nem hasonlítható művek születnek. Így jött létre a Fénylények II. a Tavasz vagy a Minimax című műalkotás is.   
A 2004 óta fennálló rendezvénysorozat keretében eddig 11 országból érkezett 83 művész, akik összesen 624 zsűrizett alkotást készítettek. Az alkotótáborról további információt a www.acelszobraszat.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

KÉSZ Ipari Park
6000 Kecskemét, Izsáki út 6

Kapcsolódó cikkek

Tudj meg többet:

Hirdetések (?)
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága