VII. Debreceni Kézműves Fesztivál

Beszámoló: | 2017-09-05 22:24:51

15 pavilonban mutatkoznak be a hagyományos népi kézműves mesterek Debrecenből és Hajdú-Bihar megye településeiről, valamint vendégeik Zala megyéből.

A fesztiválon kiemelten a debreceni és a hajdú-bihari népi kézműves értékeket láthatják az érdeklődők, de megtalálnak és meg is vásárolhatnak minden olyan népi kézműves portékát, amelyet mai életük mindennapjaiban és ünnepein használni tudnak. Bepillanthatnak az alkotás folyamatába, a hímző, szövő, fazekas, gyöngyös, csipkés, fémműves, bőrös, fafaragó, nemezes, szálas anyag fonó és mézeskalácsos műhelyben - 38 népi kézműves segítségével. Lesz divatbemutató, logikai játék bemutató és verseny, kipróbálhatják a „régimódi játszótér” máig népszerű szabadtéri játékait. A gyerekek a „7 próbás Ifjú Mester” címért küzdhetnek mindkét napon.

A Zala megyeiek kamara kiállítást varázsolnak a debreceni Kossuth térre és bemutatják hímző, babakészítő és kéregedény-készítő alkotójukat. A Kossuth téren mindkét nap a Főnix Néptáncegyüttes táncosainak műsorában gyönyörködhetnek a látogatók.

A VII. Debreceni Kézműves Fesztivál fővédnöke Komolay Szabolcs alpolgármester.

A rendezvényt támogatja: a Nemzeti Kulturális Alap, a Földművelésügyi Minisztérium, a Hungarikum Bizottság, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat, a Debreceni Művelődési Központ.

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Debreceni Művelődési Központ - Belvárosi Közösségi Ház
4024 Debrecen, Kossuth utca 1.

Kapcsolódó cikkek

Tudj meg többet:

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága