TÁNC-TÉR első kortárs mozdulat- és táncművészeti alkalom

Beszámoló: | 0000-00-00 00:00:00

A MODEM 11. születésnapján megvalósuló TÁNC-TÉR első kortárs mozdulat- és táncművészeti alkalom

 
Angelus Iván, Dömötör Péter, Gergye Krisztián, Holb Ibolya, ifj. Kurtág György, Lőrinc Katalin, Lőrinszky Attila, Julija Pečnikar, Szauder Dávid, a Trojka Színházi Társulás, Tókos Attila, ifj. Zsuráfszky Zoltán, az UNI táncosai, valamint a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Budapest Kortárstánc Főiskola tanítványai érkeznek szeptember 23-án a MODEM-be, ahol 16 és 24 óra között egymást váltják a kortárs táncművészeti előadások.    

a Baltazár téren Holb Ibolya, a Modern Tánc-Játék Stúdió vezetője várja a gyerekeket nekik szóló modern és kortárs táncprogrammal. 17 órakor Gemza Péter, a Csokonai Színház művészeti vezetője köszönti a résztvevőket, majd kezdődik a TÁNC-TÉR, vagyis az első debreceni mozdulat- és táncművészeti nap a MODEM-ben. Az est során a táncosok közvetlenül is reflektálnak majd a kortárs vizuális művészeti munkákra, így hozva létre izgalmas párbeszédet a művészi kifejezésformák közt.

   
Olyan izgalmas bemutatókat láthat a közönség ezen a napon, mint például Gergye Krisztián Aukció című előadása, amely 2014-ben elnyerte a VI. Monotánc Fesztivál fődíját, vagy a Trojka Színházi Társulás szereplése. A Trojka a MODEM születésnapján tartja a 2017/2018-as évadra készülő darabjuk „előbemutatóját”. A debreceniek által már jól ismert Angelus Iván igazi összművészeti produkcióra készül ifjabb Kurtág Györggyel, aki erre az alkalomra utazik Magyarországra. Lőrinc Katalin Lőrinszky Attila nagybőgő művésszel és tanítványaival, a Magyar Táncművészeti Egyetem végzős modern szakos hallgatóival improvizál zenével és tánccal mindarra, amit a tér, a hangok, a jelen lévő emberek, falak, tárgyak, a levegő, a színek, a hőmérséklet kínál majd akkor és ott. Igazi táncos unikumnak ígérkezik Tókos Attila és ifjabb Zsuráfszky Zoltán kortárs néptánca, az est végén pedig Gergye Krisztián élőben elkészülő, „képpé táncolt” vásznait el is árverezzük majd.   
 

A jelképes belépő ára: 600 Ft, diák-/nyugdíjasjegy: 300 Ft

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Modem Modern és Kortárs Képzőművészeti Központ
Debrecen, Baltazár Dezső tér 1.

Kapcsolódó cikkek

Tudj meg többet:

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága