Szecesszióba csomagolt Hundertwasser Szegeden

Beszámoló: | 2011-08-16 21:23:24

Kreativitása és szárnyaló fantáziája megmutatkozik festészetében, grafikáiban és iparművészeti alkotásaiban is, amelyek augusztus közepéig láthatók a REÖK-ben.

Szeged nyáron számomra mindigis egyet jelentett a Szegedi Szabadtéri Játékok csalogató műsorával. Hosszú évek után most sikerült előső alkalommal eljutni egy előadásra - s ha már ott voltunk, természetesen nem értük be ennyivel.

Annak aki örömét leli a szecesszióban, egy séta a belvárosban már önmagában feledhetetlen élmény. Olyan szecessziós épületeket láthatunk, mint például a Városháza (Széchenyi tér 10-11.), a Református palota (Tisza Lajos körút 37.) ... de véleményem szerint mind közül a legzseniálisabb a REÖK Palota.

Hundertwasser

REÖK - azaz Regionális Összművészeti Központ, ahol hangversenyek, színház, irodalomi estek, művészettőrténeti előadások, kiállítások várják a látogatókat egész évben... 
 
Jelenleg 4 kiállítás látható, melyek közül a földszinten a Színpadképek fotókiállítás és a második emeleten a Buday György grafikai tárlat ingyenes. Kombinált jeggyel pedig  megtekinthető ezeken kívül a "Meditációs tárgyak" elnevezésű kiállítás, ami egy pazar válogatás a Bodnár fesmény gyűjteményből illetve Hundertwasser kiállítás.

A fent említettek közül valamennyi nagyon érdekes és ha már ott vagyunk mindenképp nézzük meg az összeset - de most lássuk csak mit mutat nekünk Hunderwasser.

Kattints és olvasd el a teljes cikket!

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

REÖK - Regionális Összművészeti Központ
6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 56.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága