Ráadás nap: ingyenes Markó tárlatvezetések

Beszámoló: | 2011-10-22 09:00:04

A Nemzeti Galéria ingyenes tárlatvezetésekkel búcsúztatja a "Markó Károly és köre" kiállítását október utolsó hétvégéjén, péntektől vasárnapig minden nap 11 órakor.

Az október 30-i hivatalos zárás után még november 1-én is látogatható a Magyar Nemzeti Galéria Markó Károly és köre című kiállítása!  
Ez az utolsó alkalom, hogy megtekinthessük azokat a Mexikóvárosból, Koppenhágából, Pozsonyból, Eperjesről, Barcelonából és Bécsből kölcsönzött alkotásokat, amelyek eddig még soha nem voltak láthatóak Magyarországon. 
A mintegy ötven, magyar és osztrák magángyűjteményből érkezett Markó-alkotás is visszakerül a tulajdonosaihoz, így utoljára találkozhatunk a 19. században elsőként világhírűvé vált magyar festőművész munkásságának eddigi legteljesebb anyagával.

Október utolsó hétvégéjén, péntektől vasárnapig minden nap 11 órakor ingyenes tárlatvezetéssel várjuk a kiállítás látogatóit.  
 
A kiállításba betekinthetnek az érdeklődők honlapunkon is, ahol virtuális kalandozás keretében léphetnek közelebb a kiállítás képeihez. A virtuális sétán két kiemelt alkotás, Markó Károly Tájkép Tivoli mellett szüretelő jelenettel és Olasz tájék naplementekor (Halászok) című festményeinek kidolgozása különleges közelségből szemlélhető meg az óriási felbontásnak köszönhetően. A virtuális kiállítás elérhető az alábbi linken.

TÁRLATVEZETÉSEK

2011. október 22. szombat 
11.00 Tárlatvezetés a kiállításban

2011. október 28. péntek 
11.00 Tárlatvezetés a kiállításban

2011. október 29. szombat 
11.00 Tárlatvezetés a kiállításban

2011. október 30. vasárnap 
11.00 Tárlatvezetés a kiállításban

Találkozási pont: C épület, információs pult

A tárlatvezetésen a kiállításra megváltott belépőjeggyel lehet részt venni.

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Magyar Nemzeti Galéria
Budapest, Szentgyörgy tér 2. - Budavári Palota B, C, D épület

Kapcsolódó cikkek

Tudj meg többet:

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága