Öleld körül a Nemzetit! Múzeum a kör közepén – a múzeum és köre

Beszámoló: | 2017-05-09 22:41:43

Május 8. és 14. között zajlik a Közösségek Hete, amelyhez a Nemzeti Múzeum is csatlakozott. Várunk mindenkit, aki szeretne egy felejthetetlen flash-mob részese lenni!

Az egész hetes programsorozat kiemelt pillanata pénteken lesz: 15 órától megpróbáljuk együtt átölelni a múzeumot. A kísérlethez 700 fő együttműködésére lesz szükség. Várunk mindenkit, aki szeretne egy felejthetetlen flash-mob részese lenni! A körbeölelés után mindenki megüzenheti, mit szeret a múzeumban, és mit vár a jövő múzeumától.

A Magyar Nemzeti Múzeumban egész héten az együttműködés, a barátság, a kölcsönös támogatás jegyében zajlanak a programok. Hétköznap 17 órakor a szomszéd múzeumigazgatók tartanak tárlatvezetéseket az IGE-IDŐK. A reformáció 500 éve című kiállításban: Toronyi Zsuzsanna, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár igazgatója kedden, Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója szerdán, Tímár Gabriella, a Biblia Múzeum vezetője csütörtökön, Harmati Béla, az Evangélikus Országos Múzeum vezetője pénteken nyit új ablakot a Luther korára és a protestáns világra. A hét utolsó munkanapján a múzeum a Civilek a Palotanegyedért Egyesülettel közösen civil-piknikre hívja a környékbelieket.

Szombaton délután Mária Terézia 300. születésnapjára emlékezhetünk egy Élő Múzeum programmal, ahol a királynő emberi arcát ismerhetjük meg. Aznap délelőtt üljük az Emlékhelyek napját is, amelynek köszönhetően 11 órától Debreczeni-Droppán Béla vezet sétát a Múzeumkertben. Szó lesz a kertben tartott ünnepségekről, a Muzi gyermekvilágáról, arról, hogy kedvelt szerelmi találkahely volt, de sok minden elhangzik majd a kert szobrairól is, ami még soha sehol nem jelent meg írásban.

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Magyar Nemzeti Múzeum
1088 Budapest VIII. ker., Múzeum krt. 14-16.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága