MOME Laboratory - Egy csepp szubjektív kánon

Beszámoló: | 2012-09-07 12:27:35

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem legújabb kezdeményezése a MOME Laboratory első kiállításán Gryllus Ábris Syntonyms című munkáját mutatja be. Az interaktív projekt egy hatalmas buborék-installációban tekinthető meg a Design Terminálban.

 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem által most elindított MOME Laboratory egy olyan kezdeményezés, amelynek célja, hogy a jövőben itthon és külföldön láthatóvá tegye, gondozza és kiteljesítse azokat a kiemelkedő értékeket és alkotásokat, amelyek az egyetem szellemi terében születnek meg.  A MOME Laboratory egy védjegy, amely egyszerre egy közösségi gondolkodás védőernyője, a magas minőség garanciája, és egy produkció alapú, performatív bemutatkozás.
 
A szeptember 12-én este a Design Terminálban megnyíló első MOME Laboratory kiállításon az idei év egyik legérdekesebb diplomamunkája lesz látható: Gryllus Ábris Syntonyms című projektje egy, a médiaművészet, az építészet és a design különböző területeit magába foglaló terepasztal, amelyen öt európai vízparti város hangjait tudja a közönség interaktív módon megszólaltatni, a hangokra pedig egy vetített videó közvetlenül reagál. Kiindulópontja a város és a víz, ezek szimbiózisa és kulturális kontextusuk kontrasztja.
 
A Syntonyms egy 3 angol kifejezésből alkotott műszó, amely összefoglalóan jeleníti meg az alkotói koncepció gerincét:
synonym – rokonértelmű szó vagy kifejezés
antonym – valamely fogalommal ellentétes(nek érzett) fogalmat kifejező szó
syntony – 1. állapot, melyben két oszcillátor különböző frekvencián rezeg; 2. különböző dolgok tényezők között, zavartalan egymást kiegészítő, harmonikus viszony
 
A kiállított tárgy rendhagyó módon kerül bemutatásra: a látogatók a numbernow (Reich Wanda és Varga Noémi) által tervezett új építészeti minőséget képviselő, óriás buborék-burokba belépve tekinthetik meg és próbálhatják ki az installációt szeptember 21-ig.
 
A MOME Laboratory kurátora: Halasi Rita Mária
 
 
A kiállítás címe: MOME Laboratory / Gryllus Ábris: Syntonyms
Időpontja: 2012.09.13-21.
Helyszíne: Design Terminál, 1051 Budapest, Erzsébet tér 13.
 
 
A kiállításhoz kötődő programok:
Megnyitó: 09.12. 20.00
Alternatív tárlatvezetés: 09.15. 11.00 / Gryllus Ábris, Szentpéteri Márton (egyetemi docens, MOME)
Tech Tea Special: 09.15. 12.00 / beszélgetés az alkotókkal / Gryllus Ábris (Syntonyms), Reich Wanda (numbernow), Varga Noémi (numbernow), Balla Dóra (rektori megbízott, MOME), Nagy Ágoston (egyetemi tanársegéd, MOME), Ruttkay Zsófia (egyetemi docens, MOME)
Zárókoncert - Temporary Forms: 09.21. 20.00 / Yvein Monq (live act), The Stanley Manouver (cassette mashup), Fizikal (DJ set)
 
A kiállítás támogatói: Nemzeti Kulturális Alap, Design Terminál, hg.hu, Funzine

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Design Terminál
1051 Budapest, Erzsébet tér 13.

Kapcsolódó cikkek

Tudj meg többet:

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága