Megújul a Ferenczy Múzeum

Beszámoló: | 2015-11-23 21:40:08

Új kiállítóhelyek, kortárs nemzetközi művészeket bemutató kiállítássorozat, nagyszabású biennále és fesztivál.  
  
   
Új koncepció és arculat 2016. január 1-től.

Az új struktúrában tovább működő, számos szentendrei múzeumot és kiállítóhelyet összefogó Centrum célkitűzése, hogy Szentendrét, művészeti hagyományaihoz méltóan, kiemelkedő projektek megvalósításával újra a képzőművészet magyar fővárosává tegye.

 

Tervezett kiállítások 2016-ban:
2016-ban a Ferenczy Múzeumi Centrum több mint húsz új kiállítást rendez. Jövő évtől a Ferenczy Múzeum épületében lesz egy új időszaki kiállítóterem is, ahol szentendrei művészek legújabb műveivel találkozhat a közönség. A múzeum egyik legnagyobb vállalkozása egy gyűjteményi tárlat, amelyet a MűvészetMalom bezárását követően több rangos hazai és külföldi kiállítóhelyen is láthat majd a közönség.
 
Az új koncepciónak megfelelően Szentendrén is lesznek nemzetközi kortárs tárlatok – többek között az idei Velencei Biennále japán pavilonjának kiállítása, Chiharu Shiota Kulcs a kézben című projektje; a jelenleg még az argentin nemzeti pavilonban látható szobrok, Juan Carlo Distéfano drámai plasztikái; a kasseli Documentán is kiállító amerikai Madeline Stillwell videómunkái; valamint a szlovák Jana Zelibska művei.
 
A jövő év legnagyobb vállalkozása az Art Capital. Ez a Magyarországon egyedülálló, nemzetközi szempontból is jelentős vállalkozás egy évente megrendezendő biennále és fesztivál – félszáznál is több, egymáshoz tematikusan kapcsolódó kiállítással, rengeteg társművészeti programmal.

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Ferenczy Múzeum
2000 Szentendre, Kossuth utca 5.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága