Megnyílt Papp Sebők István, festőművész kiállítása

Beszámoló: | 2011-06-03 20:34:24

"Szt. Pál bácsikám megtérésének pillanatai" címmel megnyílt Papp Sebők István, festőművész kiállítása a Kertész29 Galériában.

Szent Pál bácsikám megtérésének 5-dik pillanata

"Szt. Pál bácsikám megtérésének pillanatai" címmel megnyílt Papp Sebők István, festőművész kiállítása a Kertész29 Galériában.

 
Szent Pál megtérését és lóról történő lezuhanását számtalan művész ábrázolta, értelmezte a saját felfogása szerint. A művészettörténet leghíresebb festménye, amelyet Caravaggio 1600 és 1601 között festett. A "Szt. Pál bácsikám megtérésének pillanatai" kiállítás képei a megtérés előtti pillanatokat örökíti meg. Azt a pár ezredmásodpercnyi momentumot, amely megelőzi a történetet. A képek pillanatokat, villanásokat örökítenek meg, amelyek átfuthattak Szent Pál tudatán a damaszkuszi úton. 
 
„Pál titokzatos terében tehát figurák és tárgyak keverednek, minden egy izgalmas jelenetté áll össze. Tér és idő hihetetlen gyorsasággal kitágul, összekapcsolódik a jelen és a múlt lüktetésével. Minden új értelmet nyer. Sokkal intenzívebben kell megélni a lét örömét, a mindennapi kegyelmet, a fényt. Az alkotás itt azt jelentette, hogy Pál transzcendens élményének egy-egy apró szürreális mozzanatát kibontottuk: akár ezek a képek is lejátszódhattak volna tudatában, ha a téridő dimenziói feloldódnak. Gondolkozásra kell késztessenek, merész képzettársításokra, az új megtapasztalására, új lélek-élményre, új hitre, új örömre. Az élet minden pillanatának élményszerű megélésére, a világosság és kegyelem átérzésére. Mert Pál bácsikánk bebizonyította, hogy egyetlen idegenség, kihívás, veszély vagy nehézség sem arra teremtetett, hogy szenvedést okozzon, hanem, hogy segítsen emberré válni”- Papp Sebők István, képzőművész 
 
A kiállítás megtekinthető 2011. május 28- 2011. június 10-ig a VII. kerület Kertész u. 29 cím alatt található Kertész29 Galériában keddtől- péntekig 11:00- 18:00-ig és szombaton 12:00- 18:00-ig. 
 

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Kertész29 Galéria
Budapest VII. ker.; Kertész u. 29.

Kapcsolódó cikkek

Tudj meg többet:

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága