Magyar Kultúra Napja - 2012

Beszámoló: | 2012-01-22 20:10:27

2012. január 22-én, vasárnap a Magyar Kultúra Napja alkalmából számos rendezvény és előadás várja a látogatókat a kulturális központokban.

A Himnusz kéziratának tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban január 22-én tisztázta le ezt a nemes művet. Ennek emlékére a nyolcvanas évek óta január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját

Több művelődési- és kulturális központ tart rendezvényeket ezen a napon és számos múzeumban - pl. a Műcsarnok, az Ernst Múzeum és a Néprajzi Múzeum - ingyenesen látogathatók a kiállítások és különböző előadásokkal várják a látogatókat.

 
Néhány program a teljesség igénye nélkül:
 
A Műcsarnokban vasárnap ingyen tekinthetik meg a látogatók Natalia LL Opus Magnum című életmű-kiállítását az Ernst Múzeumban, valamint Seres Szilvia Laza optimizmus című videóinstallációját a Mélycsarnokban, a Műcsarnok projektgalériájában. 
 
Az Uránia ebből az alkalomból az elmúlt év magyar filmterméséből állított össze egy sorozatot, melyet január 22-én este 6 órától egy éjszakai vetítés keretében jelképes 50 Ft-os jegy megváltásával tekinthetnek meg az érdeklődők.
 
A MOM Kulturális Központban rendezvényt tartanak Párbeszéd a magyar közművelődésért címmel, ahol Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár mond ünnepi beszédet.
 
A megnyitásának 40. évfordulóját ünneplő Marczibányi Téri Művelődési Központban ezen a napon indul el a jubileumi év programsorozata. Nyitóeseményként Jankovics Marcell Az ember tragédiája című animációs filmjét vetítik le.
 

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Műcsarnok
1146 Budapest; Dózsa György út 37

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága