Kösöntyű III. ékszerkészítő pályázat

Beszámoló: | 2016-07-11 22:57:08

A Kösöntyű ékszerkészítő pályázatot 2016-ban harmadik alkalommal hirdette meg a Debreceni Művelődési Központ Tímárház – Kézművesek Háza.

 A cél az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet a természetes anyagokra, illetve arra, hogy a klasszikus gyöngyfűzéssel készült ékszerek mellett számtalan más anyagot fel lehet használni az ékszerkészítéshez.  Harmadik éve változatosabbnál változatosabb alapanyagok kerülnek fel a palettára, így többek között bőrből, papírból, drótból és más fémből, valamint számtalan különböző technikával megalkotott darabok. Különlegessége a pályázatnak, hogy míg az első évben csupán Debrecenből pályáztak, addig mára a megye határain kívül is népszerűvé vált, hiszen Szentendréről, Budapestről és Szolnokról is érkeztek alkotások.

Huszonnégy alkotó, 30 pályaművet adott be. A zsűri főként ékszerészekből áll, akik nem csupán a munkák szépségét, de viselhetőségét, technikai megoldásait is szempontként értékeli.

A Kösöntyű II. ékszerkészítő pályázat 2015. évi nyertesének, Faragó Tímea ékszerkészítőnek a kiállítás-megnyitója július 8-án, pénteken, 17 órakor kezdődik a DMK Tímárház - Kézművesek Házában (Debrecen, Nagy Gál István u. 6.). 

Köszöntőt mond: Mátrai - Nagy Andrea, a Debreceni Művelődési Központ szakmai osztályvezetője, a Tímárház - Kézművesek Háza egységvezetője.

A kiállítást megnyitja: Verdes - Sepely Orsolya, a Fazekas Mihály Gimnázium tanára

 

A megnyitó alkalmából kihirdetésre kerülnek a 2016. évi KÖSÖNTYŰ III. Pályázat nyertesei.

 

A kiállítás augusztus 26-ig tekinthető meg a Tímárház nyitvatartási idejében.

 

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Tímárház–Kézművesek Háza
Debrecen, Nagy Gál István u. 6.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága