Kézműves pályázati felhívás

Pályázat: | 2015-04-29 09:54:45

XI. Országos Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat 11-25 éves fiataloknak! Bőrművesek, fazekasok, fafaragók, hímzők, csipke és ékszer készítők, szövők és nemezelők figyelem!

A pályázattal a szervezők lehetőséget kívánnak teremteni a Magyarországon és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, a hagyományos kézműves tevékenységekkel foglalkozó fiataloknak a bemutatkozásra, a megmérettetésre, illetve hagyományápoló tevékenységük továbbfejlesztésére.

Pályázni az alábbi kategóriákban lehet:

1.      Bőrműves (szíjgyártó, bőrtárgy készítő) és Fazekas

2.      Faragás (fa, kéreg, szaru, csont) és Fonható szálas anyagok (gyékény, szalma, vessző, sás, csuhé)

3.       Hímzés, csipke, viselet, népi ékszer

4.      Szövés (gyapjú, vászon) és nemez

A szervezők kérik, hogy a pályázók 2015. május 31-ig jelezzék részvételi szándékukat a www.debrecenimuvkozpont.hu honlapon megadott elérhetőségeken! A pályázattal kapcsolatos további információ is a Debreceni Művelődési Központ weblapján érhető el.

       
Valamennyi díjazott pályamunka együttes bemutatója, azaz az Ifjú Kézművesek Országos Kiállításának megnyitója és a hozzá kapcsolódó Vándorlegény konferencia tervezett időpontja: 2015. november 6-7.

A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Kézműves Alapítvány, a Debreceni Művelődési Központ, valamint a kézműves kategóriákat gondozó intézmények szervezik.

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Debreceni Művelődési Központ - Belvárosi Közösségi Ház
4024 Debrecen, Kossuth utca 1.

Hirdetések (?)
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága