Készülődés a Nemzeti Galériában

Beszámoló: | 2011-11-17 13:12:11

2011 november végén nyílik a Ferenczy Károly teljes életművét bemutató kiállítás.

Ferenczy Károly neve és életműve szinte egybeforrt a Nagybánya-fogalommal. Ferenczy Károly munkásságának legjelesebb darabjai összegyűjtve csaknem egy évszázada voltak utoljára kiállítva, több generáció is felnőtt tehát anélkül, hogy találkozhatott volna e páratlan életmű egészével. 
 
A Nemzeti Galéria legújabb gyüjteményes kiállítására több magyar és határon túli közgyűjteményből érkeztek műalkotások és számos magángyűjteményből származó remekmű teszi teljessé a válogatást. A kiállításon közel 150 festmény, 80 grafika és mintegy 50 dokumentum (fotó, levél, katalógus, könyv) is bemutatásra kerül.

Ennyi csodálatos műtárgy bemutatása előtt nem csoda, hogy hatalmas a készülődés a galériában. Az eseményekről és már a háttérmunkálatairól is sok részletet megtudhatnak az érdeklődők a kiállítás blogján: http://ferenczy-mng.blogspot.com Érdemes követni, mert a kurátorok a kiállítás rendezésébe is beavatják az olvasókat.

A kiállításra november 30-ig kedvezményes áron lehet megvásárolni a belépőjegyeket a jegymester.hu weboldalán keresztül!

 
 Fotó: http://ferenczy-mng.blogspot.com 
 

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Magyar Nemzeti Galéria
Budapest, Szentgyörgy tér 2. - Budavári Palota B, C, D épület

Kapcsolódó cikkek

Tudj meg többet:

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága