Kép a falon kiállítás sorozat - tavaszi tárlat

Beszámoló: | 2011-03-25 22:58:09

80 sokszínű és változatos festménnyel jelentkezik a KÉP A FALON ismét a Kertész29 Galériában.

Kiállító művészek Deák Zoltán, Dencs Zsanett, Horváth Péter, Kagyerják Attila, Tamás Kárpáti, József Keszeg Valéria, Koday László, Sinka József, Szokodi Veronika, Vámosi Tamás

A korábbi, évszakonként megrendezett kiállítások után, nyolc hónapon belül a negyedik KÉP A FALON kiállítás nyitja meg kapuit szombaton a Kertész29 Galériában, amelyhez az a zenei aláfestést a Valaki Alfonz zenekar adja.

Március 26-án, szombaton nyílik a tavaszi tárlat!

Sokszínű és változatos, talán ezzel a két jelzővel lehet legjobban kifejezni a galéria falaira kerülő közel 80 festmény által elénk tárt képet és ez a két jelző fejezi ki legjobban a kiállító művészek különbözőségét is.

Koday László, aki alapító tagja és alelnöke az Országos Képző- és Iparművészeti Társaságnak, egyedi, máshoz nem hasonlítható festői világot tár elénk, amely álommal, képzelettel átszőtt meséket elevenít meg. Sinka József az absztrakt expresszionista irányzat képviselőjeként érzéseket, érzelmeket, hangulatokat jelenít meg és indít el bennünk számtalan gondolatot a képei szemlélése közben. Szélsőséges: néha provokatív, néha hétköznapi témákat dolgoz fel Kagyerják Attila Tamás, aki főleg temperával és vizes bázisú médiumokkal készíti alkotásait.

Vámosi Tamásnagyívű utat jár be alkotásai által, a hiperrealizmus és az álomszerű zenés-bohócos témái után újabb mérföldkőhöz érkezett, melynek első darabjait a KÉP A FALON kiállításon mutatja be először a nagyközönségnek. Diszkréten erotikus témáival lelkünk olyan húrjait pendíti meg Keszeg Valéria, amelyek sejtelmes emlékeket idéznek fel bennünk álom és ébrenlét, képzelet és valóság határáráról.

Az utcaképek és városi hangulatok kedvelőinek Horváth Péter festményeit ajánljuk, aki egyedi látásmódjával eleveníti meg előttünk a nagyváros lüktetését és lakóinak sokszor mókuskerék-szerű életét. Kárpáti József képeinek középpontjában az ember áll. Emberi kapcsolatokról, az érzelmek finom, szavakkal ki nem fejezhető rezdüléseiről mesél nekünk: gyarlón, esendőn, szerelmesen, huncutul, intrikusan. Az embert mutatja be nekünk, aki sohasem tanul hibáiból, összességében mégis szeretetre méltó.

Pillanatokat ragad ki az életünkből és rögzít örökre vászonra Deák Zoltán, olyan pillanatokat, amelyekre talán nem is emlékszünk: kócos ébredésekre, hanyagul levetett ruháinkra, a reggeli rutin mozaikköveire, vagy csak egy elmélázott percünkre, amelyet viszontlátni különös élmény. Dencs Zsanett is hasonló utat jár be, emlékképekből sző hálót, ám az ő alkotásaiban hol finoman, hol markánsabban megjelenik a szenvedély, az érzelem, a nőiesség. Szokodi Veronika kivetülések című sorozatát mutatja be a kiállítás keretei között. A fiatal művésznő elgondolkodtató és meghökkentő módon helyezi képei alanyait a térbe, amelyek a furcsa háttérrel mégis kerek egésszé formálódnak.

A kiállító tíz alkotó között a kapocs a KÉP A FALON honlap, ahol festőművészek, hobbifestők és műkedvelők alkotnak sok ezer fős közösséget.

A negyedik KÉP A FALON kiállítás megnyitója 2011. március 26-án, szombaton 18 órától kerül megrendezésre a Kertész29 Galériában, melyre mindenkit szeretettel várnak a szervezők és a kiállító művészek.

A kiállítás házigazdája Lutter Imre előadóművész, közreműködik a Valaki Alfonz zenekar. A tavaszi tárlat 2011. április 8-ig tekinthető meg a VII. kerületben a Kertész utca 29. alatt található galériában.

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Kertész29 Galéria
Budapest VII. ker.; Kertész u. 29.

Kapcsolódó cikkek

Tudj meg többet:

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága