Építs hidat - a kiállítás múzeumpedagógia foglalkozásán

Beszámoló: | 2019-01-16 10:00:00

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Építészmérnöki Kar, Rajzi és Formaismereti Tanszék hallgatóinak és oktatóinak közös kiállításán olyan építészeti maketteket lehet megnézni, amelyek a HÍD témájára adnak különböző válaszokat.

A tárlatot Mengyán András Munkácsy-díjas képzőművész – designer nyitotta meg, aki elmondta; a HÍD tematikája már ősidők folyamán tetten érhető a különböző társadalmak közötti kapcsolatteremtésben, a különböző kultúrák együttműködésében és a vizuális művészetek terén egyaránt. Mindig aktuális volt és jelentősége a globalizált világunkban folytonosan nő a mi szakterületünket is beleértve. A kiállításon bemutatott formatanulmányok sora a szakmai felkészülés egyik állomását jelentik: lehetőséget adnak a kísérletezésre, a térismeret, a statikai érzékenység és az önálló kreatív gondolkodás fejlesztésére, valamint óriási szerepük van gondolataink vizuális kifejezésében. Ahány hallgató, annyi féle válasz ugyanarra a feladatra, ami az előre meghatározott problémára adható válaszok sokszínűségét, gazdagságát igazolja.

A kiállításhoz az Építs hidat múzeumpedagógia foglalkozás kapcsolódik, amelyet középiskolai diákcsoportok számára ajánlunk. Konkrét hidakat mindannyian ismerünk, s talán legtöbbünk gondolatában elsőként a budapesti hidak valamelyike jelenik meg. Azonban átvitt értelemben is számtalan képzetünk lehet róla.

Korosztály: 12 - 18 év

Időigény: 60 perc.

Jelentkezni a muzeumpedagogia@deak17galeria.hu címre küldött emaillel lehetséges.

 

 

A kiállítás és a foglalkozás díjmentesen látogathatók!

 

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Deák 17 - Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria
1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17., I. emelet

Kapcsolódó cikkek

Tudj meg többet:

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága