Hatalmas érdeklődés a magyar tervezők Design Days Dubai-i standján

Beszámoló: | 2014-03-30 21:05:49

Magyarország az egyetlen kiállító Közép-Európából a tegnap megnyitott Design Days Dubai-on. A Közel-Kelet legnagyobb design eseményén az egyik leglátogatottabb a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME), az IVANKA és az ÜVEG/HÁZ közös standja.

A Design Terminál támogatásával idén először magyar tervezők is kiállítanak a tegnap megnyílt Design Days Dubai-on március 21-ig. A Közel-Kelet és Dél-Ázsia legjelentősebb design kiállításán és vásárán hat kontinens több mint 145 designere mutatkozik be, köztük a nemzetközileg is ismert IVANKA Beton Design, az Európa top 100 design iskolája között számon tartott MOME, és az egyedi kivitelezésű üvegtárgyairól híres ÜVEG/HÁZ. A hazai designereket bemutató stand kiemelkedő látogatottságot produkál, a kiállítás egyik legnépszerűbb helyszíne.
A Design Days Dubai évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a designra érzékeny gyűjtők körében, akik az egyedi design tárgyakat és a kisszériás bútorokat keresik. A rendezvény globális találkozási ponttá nőtte ki magát, ahol a kiállító márkák nem csak szakmai kapcsolatokat építenek, árusítanak is a helyszínen.
„Az első perctől kezdve rabul ejtett minket ez a szakmai, üzleti és kulturális pezsgés. Minden nap újabb izgalmak, kihívások és remek lehetőségek rejlenek az IVANKA márka számára.” – mondta Ivánka Katalin, az IVANKA Beton Design kreatív igazgatója.
A Design Terminál támogatásával számos alkalommal mutatkoztak be magyar kreatívipari vállalkozások nemzetközi eseményeken, februárban négy magyar divattervező megjelenését segítette a London Fashion Week-en.
 

Mi a véleményed a beszámolóról?

Hirdetések (?)
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága