Fotóhónap 2012 - több mint félszáz fotókiállítás egy hónap alatt

Beszámoló: | 2012-11-07 20:54:01

A Fotóhónap a Magyar Fotóművészek Szövetségének hagyományos, kétévenkénti egy  
hónapos fotófesztiválja. A Budapesten látható központi kiállítások és az ország többi pontján rendezett kapcsolódó események összesen 60 fotókiállítást számlálnak. A kiállításokon a legkülönfélébb fotográfiai eljárásokat képviselő magyar művészek munkáival ismerkedhetünk meg.

A Magyar Fotóművészek Szövetsége immár hagyományos és hazánkban legrangosabb fotófesztiválja a Fotóhónap2012 rendezvénysorozat, amely 2012-ben hatvan kiállítással és rendezvénnyel várja a fotográfia iránt érdeklődő közönséget. 

A 2012-es események központi tematikáját a magyar szervezők az EMOP által is kidolgozott és támogatott megközelítés köré építik: realitás és fikció szerepét vizsgálva a kortárs fotóművészet alkotásaiban. A Fotóhónap2012 a tervezett tematikához kapcsolódó több 
nagyszabású, csoportos tárlatot, valamint kisebb léptékű, a témához illeszkedő kiállításokat mutat be. 
 
A kérdéskör tágan értelmezhető, teret kap a „hihetetlen valóság” leképezése épp úgy, mint a megálmodott-létrehozott saját valóság képei. A 21. században is aktuális kérdése a fotóművészetnek az egyéni és/vagy világteremtés. Ezeknek a kreációknak a fotográfiában betöltött szerepét és fotográfiai eszköztárát járják körül a fesztivál kiállításai.  
 
A fesztiváljaink korábbi gyakorlatát követve, a magyar alkotók műveinek bemutatásán kívül nemzetközi kitekintéssel is szolgál a fesztivál, megismerkedhetnek a látogatók a kortárs görög fotóművészettel, az osztrák fotótörténet 1945-2012 közötti alkotóival, illetve 
baltikumi vendégei is lesznek a Fotóhónap2012 rendezvénysorozatnak. 

Mi a véleményed a beszámolóról?

Kapcsolódó cikkek

Tudj meg többet:

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága