Festőverseny - a legnagyobb hidegkúti képzőművészeti esemény

Beszámoló: | 2011-09-10 23:50:06

Június 19-én, vasárnap sok-sok művész vetette vászonra Hidegkút legszebb részeit. A festőverseny kiállításán nem csak a díjazott képek - hanem valamennyi megtekinthető.

A Budai Képzőművész Egyesület (Buket) idén ötödik alkalommal rendezte meg népszerű festőversenyét, amelynek témája ezúttal is Pesthidegkút (Budapest, II/a kerület) és környéke volt.

Talán nehéz elképzelni pontosan, hogy mit is jelenthet egy festőverseny, ezért azok számára, aki még nem ismerik ezt a neves eseményt, álljon itt néhány szó a menetéről:

A programra idén június 19-én, vasárnap 8-10 óra között lehetett jelentkezni a Klebelsberg Kultúrkúriában. Mindenki saját felszereléssel, bármely technikával dolgozhatott bármilyen hidegkúti helyszínen, elsősorban a szabadban. Az alkotásra bizony elég szűk az idő, hiszen az így elkészült (vagy akár félkész) műveket még aznap délután 4 óráig le kellett adni.

A festőversenyen a kerület különböző pontjai ihlették meg az alkotókat és 25-en vitték vászonra, vagy rajzolták papírra a környék tájait, hangulatait.

Akadt olyan termékeny művészek is, akik 2-3 pályaművet is leadtak!

Hosszas zsűrizés után szeptember 5-én nyílt meg a kiállítás a Klebelsberg Kuno Kultúrkúriában, melyet szeptember 18-ig lehet megtekinteni naponta 10 és 18 óra között.

Az első helyezést 2011-ben Györffy Péter nyerte el

A 2011-es festőverseny helyettjei:

I. helyezett: Györffy Péter 
II. helyezett: Neuberger István 
III. helyezett: Tarcsányi Ottilia

"A kiállított képek ismét bizonyították, hogy Pesthidegkút valóban alkalmas arra, hogy sokan, sokféleképpen és nem utolsó sorban sokszor megörökítsék - képekben! Szinte kimeríthetetlen a forrás!"

... írta egy látogató a vendégkönyvbe.

Kattints és olvasd el a teljes cikket!

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Klebelsberg Kultúrkúria
1028 Budapest, Templom utca 2-10.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága