ELMARAD Baga! fotókiállítása az Ötkertben

Beszámoló: | 2011-12-04 17:06:07

A fiatal fotóművész, Baga első kiállításán nincs kőbevésett téma, hanem a teljes életművet áttekintve a Baga kedvenceiből válogatott a kurátor.

Sajnálattal tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a helyszín az utolsó pillanatban más program megrendezését helyezte előtérbe, 
ezért Baga kiállítása egyenlőre elmarad.

 

Manapság nehéz a fotós dolga, mikor ahhoz, hogy „fotókat” készítsen valaki elég, ha van pénze egy jó fényképezőgépre. Ha ez megvan, az a valaki már hirdeti is magáról: „Fotós vagyok!”. Komoly a verseny, hiszen a laikus nem feltétlenül veszi észre a technikai hozzáértést, amikor rápillant a képre, de talán az adott kép témája is tévesen mélynek tűnik számára.

Baga (Balogh Dániel) 2004-ben kezdett érdeklődni a fotózás iránt, de az első két évben – ahogy ő mondja – „halovány valamiket” készített, melyek korai zsengék voltak csupán.

„Rengeteg ötletem volt, de nem tudtam megvalósítani őket, így általában elment tőle a kedvem.”

Változást a 2006-os év hozott, mikor nagybátyja - a hazánkban elismert fotós - Balogh Tamás segítségével elsajátította a művészet alapjait. A fotózás számára önkifejező eszköz, a pillanat megragadása az, ami vonzza. Azonban ezek a kiragadott pillanatok nekünk, látogatóknak is segítenek megállni egy pillanatra az életben – olyan helyeken, ahol talán soha nem is fogunk járni – és elgondolkodni egy picit.

Jelen esemény Baga első kiállítása, így kedvenceit válogatta össze a kurátorral, Varga Dorottyával. A tárlat nem rendelkezik egységes témával, ugyan úgy fellelhetőek benne társadalmi témájú („szocio”) fotók és életképek, mint a magazinba illő divatfotók.

Ámbár az alkotó így súlyozza a munkáit:

„Portré és modellfotók területén is szeretek mozogni, de még nem érzem, hogy kialakult volna egy tovább vihető stílus, vagy vonal, amit képviselek, ezért ezt nem is emelném ki ezeket a képeket, mint a kiállítás komoly szereplőit. A szocio és életképek ellenben nagyon közel állnak hozzám.”

Megnyitó: 2011.12.12. (hétfő) 19.00 | Ötkert; Budapest V., Zrínyi u. 4. 
A kiállítást megnyitja: Balogh Tamás, fotós 
A kiállítás kurátora: Varga Dorottya

 

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Ötkert
1053 Budapest, Zrínyi u. 4.

Kapcsolódó cikkek

Tudj meg többet:

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága