CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

Beszámoló: | 2014-09-19 10:24:22

2014. október 3. és 19. között újra a kortárs művészeté lesz Budapest. Zenei, színházi, filmművészeti, cirkuszi programok mellett nem utolsó sorban számos új kiállítás nyílik a fesztivál keretében.

Magyarország legjelentősebb kortárs művészeti fesztiválja immáron 23. alkalommal, megújult formában és arculattal készül arra, hogy számos kihagyhatatlan programot kínáljon október 3. és 19. között. 47 helyszínen közel 250 program lesz, a komoly‐ és könnyűzene mellett jazz, tánc, kortárs zene és opera, színház és újcirkusz, képzőművészet, divat és design, irodalmi program és fotókiállítás színesíti a palettát.
 
A CAFe (Contemporary Arts Festival) Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programjainak egyeztetését és koordinálását a Művészetek Palotája és a Budapesti Fesztivál‐ és Turisztikai Központ végzi, összefogva az állami és fővárosi intézmények eseményeit. Budapest kulturális helyszínei összehangolt munkájának köszönhetően minden eddiginél gazdagabb lesz a kínálat az eseménysorozat 17 napja alatt.
6 bemutató, 9 ősbemutató és 7 Magyarországon eddig soha nem látott produkció mellett 84 ingyenes program lesz városszerte, a fesztivál teljes programja a www.cafebudapestfest.hu oldalon érhető el.  
 
A képző‐és fotóművészet rajongóit várja a Budapesti Fotóutca Fesztivál, a Ludwig Múzeum és a Kortárs Galériák Hétvégéje.
A kiállításor részletes programja: http://cafebudapestfest.hu/index.php?&mufaj=13
 
A fesztivál eseményei a legváltozatosabb helyszíneken zajlanak majd: a hangverseny‐ és színháztermek mellett többek között az A38, a Budapest Jazz Club, a Trafó, a Fonó Budai Zeneház és a Müpánál felállítandó CAFe Sátor, a fiatalok körében közkedvelt romkocsmák, a nemrégiben felújított Bálna és a Várkert Bazár, galériák, kerületi intézmények és Budapest utcái is szerepet kapnak.
 
Szintén újdonság, hogy 2014‐ben társrendezvényként több nagy múltú esemény is a CAFe eseménysorozatához kapcsolódik: az Art Market Budapest, Kelet‐Európa régióvezető művészeti vására; a 11. Design Hét Budapest, amelynek fókuszában ezúttal a mindennapi életünket egyre inkább átható technológia áll; az Armel Operaverseny és Fesztivál, amely hetedik alkalommal mutat be ifjú tehetségeket és kuriózum kortárs vagy akár több száz éves operaritkaságokat; a Central European Fashion Days / Gombold újra! nagyszabású divatesemény, amely bemutatkozási lehetőséget nyújt a „Visegrádi országok” feltörekvő divattervezői számára.
 
A fesztivál teljes programja a www.cafebudapestfest.hu oldalon érhető el.

 

Mi a véleményed a beszámolóról?

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága