Az Alföld virágai

Beszámoló: | 2015-10-08 11:47:40

A 10 éves Homokkerti Közösségi Házat az ünnepi programsorozat nyitórendezvényén a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület által meghirdetett „Az Alföld virágai” című pályázati kiállítással köszöntötték szeptember 30-án.

A nagy érdeklődéssel kísért kiállítást az egyesület elnöke, Hubert Erzsébet nyitotta meg. Az Alföld virágait a tárgyalkotók hímzéseken, öltözeteken, szőtteseken, kerámiákon, nemez-viselet kiegészítőkön, szarutárgyakon, ötvösmunkákon, gyöngyökön jelenítették meg.  Ezt a kiállítást a következő hónapokban a megye több településein is bemutatja az egyesület. 

 

A nyitórendezvényen a kiállításon résztvevő alkotókat és a városrész lakóit Debrecen önkormányzata nevében Danku Attila, a Kulturális Bizottság elnöke köszöntötte.

Szőnyi Sándorné, a Debreceni Művelődési Központ igazgatóhelyettese köszönetet mondott a közösségi házban működő közösségeknek és az ott dolgozóknak. A DMK egykori igazgatója, dr. Tar Károlyné felidézte a közösségi ház létrehozásának és a 10 évvel ezelőtti átadásnak a történetét.

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Debreceni Művelődési Központ - Homokkerti Közösségi Ház
4030 Debrecen, Szabó Kálmán utca 68.

Hirdetések (?)
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága