Ablak a mennyországra

Élménybeszámoló: | 2014-08-05 21:42:59

Varga Erzsike szemet és szívet gyönyörködtető kiállítását szeretettel ajánlom mindenkinek, akinek a szíve vágyik a szépre, a jóra, a tiszta és igaz örömre! Van-e, aki a szíve mélyén nem erre vágyik?

Az a vágy pedig, amely a szívünk legmélyéből tör fel, nem reménytelen sóvárgás. Hogyan is tudnánk olyasmire vágyni, ami nincsen? Ezt a vágyat Valakitől kaptuk, aki be tudja, és be is akarja tölteni azt... Leborulni: önátadás. Feltétel és önzés nélküli önajándékozás. Kiszolgáltatottság. Önvédelem nélkül.

Érdemes? Érdemes így szeretni valakit? Miért ne lenne érdemes így szeretni valakit, aki már így egészen nekünk adta magát, önvédelemre képtelen magzatként, barlangistállóban született csecsemőként, szegény vándorként, ártatlanul megkínozva, halálra ítélve, keresztre feszítve szeretetéért? Valakit, akinek még a szenvedéseiből is a szív tiszta öröme és boldogsága fakad, a halálából Élet, akinek kivirágoznak a sebei...

És ez az Élet kér helyet a szívünkben, hogy bontakozzék és virágozzék, letörhetetlenül, legyőzhetetlenül, és színeket, sugarakat, virágokat, öleléseket fessen életünkre, és Erzsike vásznára.

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Szaléziánum - Érsekségi Turisztikai Központ
8200 Veszprém, Vár utca 31.

Kapcsolódó cikkek

Tudj meg többet:

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága