A művészet és a gasztronómia találkozása

Programajánló: | 2012-10-24 10:35:37

Egymilliós fődíj vár arra a fiatal művészre, aki a Forum Hungaricum és a Hybridart által kiírt címketervezési pályázat díjazottjaként egy hazai borászatnak tervez új arculatot. A pályázaton résztvevő grafikusok munkáiból október végén kiállítás nyílik az Erzsébet téri Akváriumban. Ehhez kapcsolódóan a klub szabadtéri területén október 26-28. között gasztronómiai rendezvény várja a látogatókat, melyen Budapest legjobb éttermei is megjelennek a borokhoz készített ételeikkel.

2012. nyarán a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium háttérintézményeként működő Forum Hungaricum Nonprofit Kft, és művészeti projektek létrehozásával, valamint pályakezdő hazai ipar- és képzőművészek promótálásával foglalkozó Hybridart pályázatot írt ki „Cégér - Jó bornak tervezz címkét!” elnevezéssel. A művészeti pályázat célja a fiatal designerek és a borászok közti kapcsolat megteremtése, valamint a művészet és a gasztronómia összekapcsolása.

A pályázó grafikusművészek a fiatal borászok számára új borcímkéket, illetve új márkaarculatot terveztek. Az újszerű kezdeményezésből rendhagyó és merész címketervek születtek, amelyek nem csak a borászok termékeinek értékesíthetőségét javíthatják, de az áruházak és borüzletek polcképét is felfrissítik majd.

A pályázat első fordulójában a Balaton egyik legismertebb borászata, a Figula Pincészet 7 Hektár nevet viselő borához kellett címkét tervezni. A Pincészet képviseletében ifjabb Figula Mihály elmondta: „Annyira professzionális pályaművek érkeztek, hogy eldöntöttük, a következő években jónéhányat felhasználunk majd, így a gyakorlatban is látni fogjuk, melyik címke fogja meg leginkább a vásárlókat!”

A pályázat első fordulójából 10 fiatal grafikus juthatott tovább, akik egy-egy, véletlenszerűen sorsolt, borász cégérén dolgozhattak tovább.

Az elkészült pályaművekből 2012. október 26-november 8. között szerveznek kiállítást az Akvárium Klubban. Az egymillió forintos fődíj és a háromszázezer forintos második helyezés mellett közönségdíj is gazdára talál majd, melyre az esemény Facebook oldalán lehet szavazni november 6 éjfélig.

A címketerveket bemutató kiállítás megtekintése mellett a látogatók megismerkedhetnek a Cégér programban résztvevő borászatok termékeivel is. Az Erzsébet téren rendezett háromnapos gasztronómiai programon a pincészetek mellett a főváros közkedvelt éttermei is képviseltetik magukat, így például a Laci'Pecsenye, a Baldaszti's Grand, és a NU Bisztronómia.

Az október 26-28-ig tartó Gasztro-Zsibongás kiváló lehetőség, hogy kevésbé ismert borászok izgalmas, rejtett tételeivel ismerkedjünk és hozzájuk ízletes ételeket kóstoljunk, mindezt hangulatos jazz kíséretében.

A rendezvényre való belépés ingyenes, a borokért és az ételekért a standoknál kell majd fizetni.

Részletek a rendezvényről a www.hybridart.hu oldalon olvashatók.

Nézze meg a borász-grafikus együttműködéséről készült videókat a You Tube-on!

http://www.youtube.com/watch?v=qGZzddBqCr8&feature=plcp 
http://www.youtube.com/watch?v=oISP_ll2V_4&feature=youtu.be 
http://vimeo.com/51744742

 
Az eseményen az alábbi borászatok állítanak ki: Hernyák Tamás (Hernyák Birtok, Etyek), Csetvei Krisztina (Csetvei Pince, Mór), Heimann Zoltán (Heimann Családi Birtok, Szekszárd) Molnár Tibor (Vincellér-ház, Sopron), Juhász Tibor (Pastor-pince, Szekszárd), Ungváry Krisztián (Vayi Borászat, Tokaji Borvidék), Ludányi Balázs (Centurio Szőlőbirtok, Mátra), Hagymási Tamás (Hagymási Pincészet, Eger), Borbély Tamás (Borbély Családi Pincészet, Badacsony), Bock Valér (Bock Pince Panzió Étterem, Villány).

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Akvárium Klub
1051 Budapest, Erzsébet tér

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága