#moszkvatér

Beszámoló: | 2016-02-21 22:33:35

A kiállítás célja, hogy bemutassa a Széll Kálmán tér történetét, várostörténeti- és közlekedéstörténeti vonatkozásait, valamint a múzeumunkba került emblematikus Moszkva téri órát is.

A kiállításhoz kapcsolódóan, február 15-től pályázatot hirdetnek meg, hiszen a kurátorok a városlakók emlékeit, tárgyait is szeretnék összegyűjteni és bemutatni. A tárlatot emlékeikkel, tárgyaikkal gazdagítók minden esetben értékes ajándékokban részesülnek.

Megismerhetjük a Széll Kálmán tér újkori történetét, felidézhetjük azokat a régi időket, amikor téglagyár vagy sportpálya tette ismertté ezt a városrészt. Nem maradhat el az emblematikussá vált óra bemutatása sem, amely immár műtárggyá magasztosulva idézhet fel változatos emlékeket mesélőkben és nézőkben egyaránt.
 
Abban, hogy a történeti feldolgozás minél hitelesebb legyen,Ön is a kurátorok segítségére lehet!
A Kiscelli Múzeum 2016. február 15-től március 31-ig pályázatot hirdet a városlakók személyes, a térhez kötődő élményeinek összegyűjtésére.
A tárlatot emlékeikkel, tárgyaikkal gazdagítók minden esetben értékes ajándékban részesülnek!
 
Meséljen el egy történetet, hozzon egy tárgyat, ami a Kalef/Moszkva/Széll Kálmán térhez köthető, vegyen Ön is részt a kiállításban!
Várjuk jelentkezését a moszkvater@kiscellimuzeum.hu e-mail címen!
Bővebb információ az emlékgyűjtésről és a nyereményekről a Kiscelli Múzeum honlapján (www.kiscellimuzeum.hu) és folyamatosan frissülő Facebook oldalán
 

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Kiscelli Múzeum
1037 Budapest; Kiscelli utca 108.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága